Sterrennieuws
Film | Vlaanderen

› Liesa Van der Aa schrijft soundtrack van film Cargo

De Vlaamse actrice en muzikante Liesa Van der Aa componeerde de soundtrack van Gilles Couliers langspeeldebuut 'Cargo'.

Kijken


We weten al langer dat Liesa Van der Aa een dubbelleven leidt. Enerzijds als actrice in het theater en op televisie en anderzijds als veelzijdige artieste die voor veel meer staat dan een mix tussen rock en avant-garde. Voor de filmmuziek van 'Cargo' smijt Liesa Van der Aa het over nog een compleet andere boeg: de score werd een mix van oudere, barokgetinte muziek in dialoog met hedendaags klassieke elementen. De muziek werd in de Singel opgenomen door het Brusselse Zerkalo Quartet en contrabassist Nathal Wouters.

Regisseur Gilles Coulier over de samenwerking: "Ik wilde voor 'Cargo' opnieuw samenwerken met Liesa, die ook de muziek van mijn kortfilms voor haar rekening nam. Liesa kon 'Cargo' de stijl en identiteit geven die de film nodig had. Als componiste wist zij perfect hoe de film moest klinken. Haar intensieve voorbereiding werd in de studio vertaald door het Zerkalo Quartet, voor de gelegenheid aangevuld door contrabassist Nathan Wouters."

Na de twee indrukwekkende en alom bejubelde solo-albums 'Troops' en 'WOTH', werkt Liesa momenteel volop aan haar derde plaat. Bovendien kan je haar binnenkort aan het werk horen in de Singel, Handelsbeurs en Concertgebouw Brugge met het hedendaags muziekensemble 'One Trick Pony', waar ze constant de grenzen bewandelt tussen muziek en beeld.

Cargo is het ruwe verhaal van een gezin dat wordt gedreven tot de rand van de afgrond. De drie broers worden vertolkt door Sam Louwyck (Jean),Wim Willaert (Francis) en Sebastien Dewaele (William). Naast hen zijn er ook rollen weggelegd voor Roland Van Campenhout(Leon), Josse De Pauw, Chiel Vande Vyvere, Gilles De Schryver en Mathias Sercu. Het scenario werd geschreven door Gilles Coulier en Tom Dupont. Achter de camera stond David Williamson. Tom Denoyette stond in voor de montage.

De film opent op 8 september het Filmfestival van Oostende, en wordt vanaf 13 september in de Belgische zalen verdeeld door Kinepolis Film Distribution (KFD).


› Gepubliceerd dinsdag 25 juli 2017 om 15:55 uur door Robrecht Van Goolen


› Meer berichten uit Film

zondag 13 oktober 2019 om 20:23 uur

› Nieuwe trailer voor Charlie's Angels

woensdag 14 augustus 2019 om 18:00 uur

› Eerste trailer voor film Little Women


Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook