Sterrennieuws
Theater | Vlaanderen

› John Lanting komt op 18 december naar Kom Van Dat Dak Af

Het is ondertussen ruim drie weken geleden dat de première van Kom Van Dat Dak Af plaatsvond. Niemand minder dan de Koning van de Nederlandse Klucht John Lanting komt op 18 december kijken naar deze heerlijke komedie. 26 jaar lang, leidde de, inmiddels 80-jarige, John Lanting met hart en ziel en veel succes zijn 'Het Theater Van De Lach'. Op het repertoire zette hij graag een leuke Engelse klucht in de stijl van Kom Van Dat Dak Af. Meer nog, John speelde het stuk maar liefst 400 keer, twee seizoenen lang!

Lanting was Artistiek Leider, regisseur én acteur. Zo werd hij een meester in het komisch acteren. Onlangs schreef hij nog twee boeiende boeken over klucht en komedie, nl. 'Klucht is zo gek nog niet' en 'En clown zou ik worden'.

Kom Van Dat Dak Af speelt nog tot en met 26 december. Wie in is voor een leuke familievoorstelling tijdens deze koude winteravonden, kunnen wij zeker deze heerlijke klucht aanraden. Er staan nog maar zes voorstellingen op het programma, dus snel wezen is de boodschap.

Jan Verbist regisseert dit stuk van Michaël Pertwee, hij kan rekenen op een enthousiaste cast. Danny, gespeeld door Dirk Van Vooren woont boven een diamantzaak die hij samen uitbaat met zijn compagnon, de geniepige vrouwenversierder Rudy, gespeeld door Peter Bulckaen. Wanneer Rudy niet alleen de auto maar ook de naam leent van zijn partner stapelen de verwikkelingen zich op. Zeker wanneer hij dit alles doet om zijn geheime affaire met één van zijn liefjes verdoken te houden. De dames van dienst worden gespeeld door Ellen Schoeters en Britt Van der Borght. Op de koop toe is een brutale diamantroof de oorzaak waarom de opdringerige inspecteur Brandt, gespeeld door Dirk Lavrysen, het tweetal maar blijft bestoken met allerlei lastige vragen. Door zo veel onverwachte situaties raakt het tweetal verstrikt in een web van leugens, overspel en allerlei andere vervelende zaken: conservenblikken die ontploffen, kleren die opbranden en vooral veel rook… Want Danny zijn rustige avond gaat in rook op en verandert in een hysterische nachtmerrie. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een hilarische lachbui van twee uur lang!

Tickets en info


'Kom Van Dat Dak Af' is een productie van www.dekomediecompagnie.be

Geschreven door: Michael Pertwee
Vertaling door: Chris Ledure
Regie door: Jan Verbist
Cast: Dirk Lavrysen, Ellen Schoeters, Britt Van der Borght, Peter Bulckaen, Dirk Van Vooren.

Speeldata:
17 en 18 december om 20u15
12, 19 en 26 december om 15u15.

Prijzen zonder verzendings- en reserveringskosten:
Cat. 1 vanaf 19,50 Euro - VIP seats aan 34 euro pp.
Seizoensticket (combiticket Kom Van Dat Dak Af en Als De Kat van Huis is): 35 euro.

Reserveren bij www.sherpa.be of via 070/25.20.20 of aan de kassa van Media Markt - De Keyserlei 58/60, van maandag t.e.m. zaterdag van 9u30 tot 19 uur.

Lokatie: Zaal Elckerlyc - Frankrijlei 85/87 - 2000 Antwerpen


› Gepubliceerd zaterdag 11 december 2010 om 11:00 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2022
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook