Sterrennieuws
Theater | Vlaanderen

› Jekyll & Hyde dit weekend in Fakkelteater Antwerpen

Broadway. West-End. Musicals lopen er soms jaren. Vlaanderen kent een inhaalbeweging. Het genre wordt erkend. Acteurs en musici gooien zich. De affiches blinken. Eén van de ambitieuze innovators is het musicalgezelschap MinTh. Het werkt met bekende professionals en aankomend talent. Opgemerkte prestaties sieren hun palmares. Totaalspektakel, high level theatre, muzikale hoogstandjes -zonder subsidie-. En nu: een nieuwe productie: Jekyll & Hyde. De namen van Koen Crucke, Deborah De Ridder, Ann Lauwereins, Ildiko Van Dyck en Glenn Desmedt bieden alvast een sterke garantie. Maar er is meer dan hun talent en de glamour van deze productie.

Kijken


"Jekyll & Hyde" is een klassieker in de literatuur, het theater en de film, al meer dan 130 jaar. Vanaf de publicatie van de diepzinnige horrorstory, ontsproten in het brein van de zonderlinge Schotse auteur Robert Louis Stevenson na een nachtmerrie.

“Dr. Jekyll and Mr. Hyde” werd honderden keren bewerkt tot film of toneelstuk. Frank Wildhorn en Leslie Bricusse bewerkten “Jekyll & Hyde” tot een musical. Hij ging in première in Houston, Texas in 1990, brak er alle box-office records en reisde door de VS tot hij in 1997 Broadway haalde. Het is die versie die MinTh verkoos. Een live orkest, beklijvende muziek, een authentiek decor, een uniek stemmenpalet in een geslaagde regie van Steve De Schepper.

Stevenson was gefascineerd door het symptoom van de gespleten persoonlijkheid. Zijn creatie Dr. Henry Jekyll is een gewaardeerd arts in het Victoriaanse Londen, die zich verdiept in het probleem van goed en kwaad. Het is zijn overtuiging dat beide in de aard van elke mens voorkomen. Kunnen deze twee naturen in de mens gescheiden worden ? Misschien wil u al even over deze vraag filosoferen. In elk geval, zoals u weet, treedt er een kwaadaardige schepsel op de voorgrond, Mr Edward Hyde, nauwelijks controleerbaar. Misdaden, een afschuwelijke moord, een zelfmoord volgen. Gruwel en emoties ten top. De aangrijpende verbeelding van het menselijk bestaan.

Info en tickets

vrijdag 14 april – 20.30u – Fakkeltheater, Antwerpen - € 26,-
zaterdag 15 april – 15.00u – Fakkeltheater, Antwerpen - € 26,-
zaterdag 15 april 20.30u – Fakkeltheater, Antwerpen - € 26,-
zondag 16 april – 15.00u – Fakkeltheater, Antwerpen - € 26,-

INFO EN RESERVATIES
MinTh
Brechtsebaan 65
2930 Brasschaat
België
www.muziek-theater.be
kaarten@muziek-theater.be
0468/10.34.48


› Gepubliceerd dinsdag 11 april 2017 om 11:45 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook