Sterrennieuws
Film | Internationaal

› Internationale première Engel van Koen Mortier op het Toronto International Film Festival

Zopas werd bekendgemaakt dat Engel, de derde langspeelfilm van Koen Mortier, geselecteerd is voor het komende Toronto International Film Festival, het grootste en belangrijkste filmfestival van Noord-Amerika. De film zal er op 11 september zijn internationale première beleven in de sectie Contemporary World Cinema, die een overzicht wil bieden van het beste wat de niet-Engelstalige film te bieden heeft.

“Ik ben trots en gelukkig dat Engel geselecteerd is voor de Contemporary World Cinema-sectie van het 43stefestival van Toronto. Dit betekent dat TIFF mijn films drie keer op rij geselecteerd heeft”, laat regisseur Koen Mortier weten in een eerste reactie. Mortiers eerste twee langspeelfilms Ex-drummer (2007) en 22 mei (2010) stonden ook in Toronto op het programma.

Ook producente Eurydice Gysel is blij met de selectie: “De selectie van Engel op het Canadese A-list festival toont niet alleen de kwaliteiten van Koen als regisseur, maar is ook het bewijs dat het verhaal over de grenzen heen gaat. Als producent is het in ieder geval een enorme meerwaarde om, na onze nationale première in Oostende, de film ook internationaal te presenteren. Het is de uitgelezen plek om partners aan te spreken voor Koens volgende film, Haunted, gebaseerd op een boek van Chuck Palahniuk.”

Engel is een bewerking van de roman Monoloog van iemand die het gewoon werd tegen zichzelf te praten van Dimitri Verhulst. Eerder werd al bekend dat de film het Filmfestival Oostende zal openen op 7 september. Paradiso brengt de film uit in de Belgische bioscopen op 19 september.

Synopsis

Engel volgt de ontmoeting van een prostituee, Fae, en de wereldberoemde sportman Thierry. Tijdens zijn vakantie in Senegal wordt hij halsoverkop verliefd op de Afrikaanse schoonheid. Ze vinden waardigheid en hoop bij elkaar om zich uit hun benarde situaties te bevrijden. Boven dit wederzijds gevoel primeert echter hun liefde voor elkaar. Tot Thierry zich onder invloed vreemd begint te gedragen. Wanneer Fae de volgende ochtend ontdekt dat Thierry overleden is, wordt ze gearresteerd ondanks haar onschuld. Om verder te kunnen met haar leven, moet ze terug naar de kamer waar het allemaal begon.


› Gepubliceerd dinsdag 14 augustus 2018 om 16:22 uur door Robrecht Van Goolen


› Meer berichten uit Film

zondag 13 oktober 2019 om 20:23 uur

› Nieuwe trailer voor Charlie's Angels

woensdag 14 augustus 2019 om 18:00 uur

› Eerste trailer voor film Little Women


Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook