Sterrennieuws
Musical | Vlaanderen

› InTeam Producties herneemt Blood Brothers met jong talent

Sinds vrijdag loopt de musical ‘Blood Brothers’ opnieuw in de Rode Zaal van het Antwerpse Fakkeltheater. Na een succesvolle eerste run in april wordt de musical twee weken hernomen. Buiten een paar wissels in het ensemble, bleef de hoofdcast ongewijzigd. Eén van de doelstellingen van InTeam Producties is om jong musicaltalent een podium te geven en ze zichtbaar te maken voor andere professionele producenten. Je kan ook volgende donderdag en het komende weekend nog gaan kijken naar deze productie. Vergeet je kaarten niet te reserveren!

InTeam Producties onderschrijft haar taak van talentontwikkeling en promotie van jong musical talent. De 13-koppige cast is een mix van jonge musicalartiesten, conservatoriumstudenten en getalenteerde amateurs.

InTeam Producties brengt momenteel in het Fakkeltheater in Antwerpen de musical ‘Blood Brothers’ in een vernieuwend concept met een cast van recent afgestudeerde musicalacteurs en getalenteerde amateurs, begeleid door een 6-koppig orkest.

OVER BLOOD BROTHERS

De musical ‘BLOOD BROTHERS’ vertelt het verhaal van een tweeling die kort na de geboorte gescheiden wordt. Mevrouw Janssens, een alleenstaande moeder die maar net het hoofd boven water kan houden, besluit één van haar zonen af te staan aan de kinderloze mevrouw De Leeuw.

De afspraak wordt gemaakt dat de tweelingbroers nooit van elkaars bestaan zullen afweten: Mickey groeit op in het arbeidersgezin Janssens en zijn tweelingbroer Edward in het welgestelde gezin De Leeuw.

Het is een speling van het lot dat bepaalde welke rol elk van de broers gingen spelen. Dat onafwendbare lot leidt het verhaal naar een dramatische afloop.

BLOOD BROTHERS, tekst en muziek door Willy Russell, was één van de langstlopende producties op het Londense West end en werd overladen met prijzen. In Nederland was de voorstelling in drie versies te zien, in 1989, 1999 en in 2015 met o.a. Vera Mann in de hoofdrol. In Vlaanderen was de productie slechts éénmaal professioneel te zien: in 2004 in een uitvoering door Studio100 in Zaal Elkerlyck.

OVER INTEAM PRODUCTIES

InTeam debuteerde in 2015 met de rockmusical RENT. Deze productie bleek een schot in de roos en werd tien keer gespeeld in een uitverkocht Fakkeltheater in Antwerpen. Na een flinke adempauze om een goede structuur op te zetten, bracht het jonge productiehuis in april 2018 de hitmusical ‘BLOOD BROTHERS’ van Willy Russell in de Rode Zaal van het Fakkeltheater. Wegens succes herneemt deze musical van nog tot en met 16 september.

Cast: Elias Bosmans, Saskia Van Daele, Sarah Kefi, Jeroen Logghe, Emelien Raats, Liesbeth Roose, Phaedra Segers, Willard Bogaard, Berten Vanderbruggen, Filip Vanderhoeven, Laure Ven, Pieter van Keymeulen en Jervin Weckx

Creative team: Niels de Valk (regisseur), Pietro Ramman (muzikaal leider), Yannic Duchateau (decor- en kostuumontwerper), Pascale De Turck (zangcoach) en Frank De Peuter (bewegingsregie)
Orkest: olv Pietro Ramman (piano), Jacob Hus (basgitaar), Keanu De Pooter (keyboard),
Sam Enthoven (slagwerk), Dieter De Bruyn (gitaar), Jan Schaeken (saxofoon)

Info en tickets

www.inteam-producties.be
www.fakkeltheater.be/voorstelling/blood-brothers

Donderdag 13/09/2018 om 20:30
Vrijdag 14/09/2018 om 20:30
Zaterdag 15/09/2018 om 20:30
Zondag 16/09/2018 om 15:00

De songlijst:
Deel 1:
Ouverture
Marilyn Monroe
Mijn kind
Geen krediet
Schoenen op de tafel
Kinderspel
Mijn vriend
Een nieuw begin

Deel 2:
Marilyn Monroe – reprise
Hij daar
Ik zeg helemaal niets
Marilyn Monroe – reprise
Niet eens een flirt
Gek van razernij
Zeg dat het niet waar is


› Gepubliceerd zondag 9 september 2018 om 18:00 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook