Sterrennieuws
Televisie | Vlaanderen

› Hervormingen binnen het korps in De Buurtpolitie

Politiewerk stopt nooit! Ook in het achtste seizoen bestrijden de leden van De Buurtpolitie de grote en kleine criminaliteit. Tijdens het zevende seizoen volgden meer dan een half miljoen kijkers het team dagelijks op de voet, goed voor een marktaandeel van 41,4% (VVA 18-54). Ook in seizoen acht komt het bekendste korps van Vlaanderen in de meest uiteenlopende situaties terecht: spannende, hartverwarmende, humoristisch, maar soms ook schrijnende.

DE PLOEG WORDT STEVIG DOOR ELKAAR GESCHUD

Het korps van Commissaris Roger is in seizoen acht in volle beweging. De commissaris kondigt hervormingen aan, tot grote verbazing van sommige leden van het team. Zo komt er een stageplaats voor de meest verrassende stagiair in de geschiedenis van het korps. Daarnaast worden er nieuwe teams samengesteld en doet een nieuwe inspecteur zijn intrede. Ook wordt de ploeg versterkt met een gloednieuw Speciaal Interventieteam, wat voor extra spanning zorgt.

Dat Speciaal Interventieteam bestaat uit Inspecteur Robin (Henny Seroeyen) en een nieuw gezicht: Inspecteur Tom (gespeeld door Tim Ost, die de voorbije seizoenen achter de schermen als stuntman voor De Buurtpolitie werkte). Robin heeft de voorbije maanden zijn opleiding voor het Speciaal Interventieteam afgerond, Tom heeft in Brussel al ervaring opgedaan. Samen moeten ze alle interventies die te gevaarlijk zijn voor de andere ploegen overnemen: een spannende achtervolging, klimmen naar een balkon, rapellen van een dak, … Robin en Tom nemen vanaf nu de avontuurlijke tussenkomsten voor hun rekening.

De ploeg verwelkomt trouwens nog een nieuw teamlid. Een oude bekende komt namelijk het korps versterken. Aziz (Souliman De Croock) kwam al meermaals onzacht met de leden van het korps in aanraking, maar heeft besloten zijn leven te beteren. Nadat hij als documentairemaker met De Buurtpolitie op pad ging, is hij gebeten door de politiemicrobe. Hij heeft ondertussen een opleiding tot politie-inspecteur gevolgd en loopt tijdens het achtste seizoen stage bij Inspecteur Obi (Johan Kalifa Bals). Volgens Commissaris Roger is Inspecteur Aziz een versterking voor zijn ploeg: “Vroeger moesten we regelmatig uitrukken omdat hij iets had uitgespookt. Hij weet hoe criminelen denken en dat is een meerwaarde voor ons team”. Maar wat vindt de rest van het team van de nieuwkomer?

Deze aanpassingen hebben natuurlijk gevolgen voor de rest van het korps. Inspecteurs Floor en Femke (Ianthe Tavernier en Dorien Reynaert) zijn hun partners kwijt en vormen vanaf nu een vrouwelijk duo met veel pit.

Rechercheurs Brigitte en Erik (Ilse La Monaca en Manoe Frateur), Hoofdinspecteur Tineke (Nicoline Hummel), Inspecteur Koen (Andy Peelman), politiehond Barry, Commissaris Roger (Willy Herremans) en Wijkinspecteur Patrick (Eric Peeters) maken het team compleet.

Echte Verhalen: De Buurtpolitie, vanaf maandag 28 augustus 2017 elke weekdag om 18.20 bij VTM, met herhalingen de dag erna om 12.40.


› Gepubliceerd woensdag 9 augustus 2017 om 15:15 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook