Sterrennieuws
Theater | Vlaanderen

› Heel wat nieuwe theaterstukken bij Take Twee Producties met o.a. Zeg 'ns Aaa

Ben en Jerry brengen met hun productiehuis als eerste Vlaamse producent de theaterversie "Zeg 'ns Aaa" op de Antwerpse planken. Met een geweldige cast: Katrien Debecker als dokter van der Ploeg, Frank Van Erum als Dokter Lansberg, Sakia Debaere als de hippe moeder van Mien Dobbelsteen, Liesbet Verstraeten als Mien Dobbelsteen, Reggy Turneer als Gert-Jan, Laura De Leeuw als het nichtje van dokter Lansberg en Gregory Van Damme als de spilfiguur in het verhaal. Jerry Verhaert vertolkt ook zelf een klein rolletje in deze geweldige productie.

Mien Dobbelsteen zal zoals ooit op de Nederlandse televisie Hollands praten en de gekende slagzin "Hallo, met de assistente van dokter van der Ploeg, zal nog steeds aanwezig zijn. De regie is in handen van Ben Bervoets.

Wat kan je nog verwachten in het nieuwe theaterseizoen?

Verder brengt Take Twee ook nog een bewerking van de theaterproductie "De Kolderbrigade" van Romain Deconinck. Ook een gebaseerd op de gekende tv reeks van lange tijd geleden met Gaston en Leo. Martine De Jager wordt de Nederlands Adrie, Charley Pasteleurs is Commissaris Kolder en uiteraard Ben en Jerry vertolken zichzelf in de rol van hulpinspecteurs (ooit door Gaston en Leo gebracht).

Regie en bewerking: Ben Bervoets

Verder ook starten zij het speeljaar met "Er zit iets los bij nonkel Jos", een dolle komedie vertaling van Guy Keeren in een regie van Ben Bervoets.

Paul Peeters (facteur uit de reeks Den Bompa) speelt de oudere broer van Jerry Verhaert, Ook hier zal Gregory Van Damme zijn beste troeven uitspelen. Verder de nieuwkomers Saartje Danckers, Marleen Korthoudt (reeds heel veel ervaring, ooit nog met Gaston en Leo samen gewerkt)en Bart Michiels.

"Bed in of bed" uit van Eddy Van Ginckel is ook een dolkomisch stuk met Charley Pasteleurs, Linda Dhaene en Jimmy Rubbens. Regie in handen van Jerry verhaert.

Ook "Mie Mossel" van Eddy Van Ginckel staat in februari / maart op het programma. Volkse komedie waar er geen blad voor de mond wordt gehouden. Met: Linda Van Heeswijk in de titelrol, Linda Swinnen, Ron Bouevelet, Paul Peeters, Charlotte De Leeuw en Roy Miner in een regie van Jerry Verhaert.

Als afsluiter van speeljaar 2018-2018 een splinternieuw theaterstuk van Ben Bervoets "Zware Jongens" Dit zal een tragikomedie worden met vooral Rock and Roll op de achtergrond. In de achterbuurten van Antwerpen rond de jaren 60 zwaait de pretentieloze Maffiose Charley Blank (Bad Guy) de scepter en wil van elke kroeg of club een bordeel maken, waar hij zelf beter van wordt. Ben Bervoets zelf speelt de Good Guy (alhoewel hij ook een rare achtergrond heeft in de onderwereld) Roy Miner zal ook hier een van de Bad Guys vertolken. De titel zegt het zelf "Zware Jongens" het zal een stevige boterham worden, met de nodig humor. Maar ook de gevoelig en romantische snaar zal geraakt worden, want Saartje Dankcers en Michael Lejeune gaan de romantische toer op en dan zwijgen we nog over de rol van Laura De Leeuw en nog andere namen die deze productie tot een knaller moeten maken.

Theatervoer voor een heel speeljaar.

Info en tickets

www.fakkeltheater.be of 070/246.036


› Gepubliceerd maandag 16 juli 2018 om 15:58 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook