Sterrennieuws
Festival | Vlaanderen

› Genk on stage kondigt Stan Van Samang aan

Het gratis stadsfestival Genk on stage kondigt de komst van één van Vlaanderens populairste artiesten aan: Stan Van Samang. Ook twee andere publiekslievelingen, Meskens in Motown en Cleymans & Van Geel, worden toegevoegd aan de affiche. Verder wordt de line-up aangevuld met André Brasseur en Winterland ’76: A Tribute to the music of The Band. Genk on stage vindt dit jaar plaats op vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 juni.

Populaire zangers op zondagavond

Zondagavond 25 juni wordt het drummen aan de Main Stage van het festival: na de komst van Milow wordt nu ook Stan Van Samang aan de affiche toegevoegd. Stan Van Samang is zonder twijfel dé Vlaamse zanger van het moment. Zijn vorige album 'Liefde Voor Publiek' ging meer dan 100.000 keer over de toonbank. Drie Sportpaleizen verkocht hij uit in 2016, en in 2017 staat die zaal opnieuw op het programma. Maar eerst staat hij eind juni – helemaal gratis – op de Main Stage van Genk on stage.

Headliners Fruit Stage bekend

Genk on stage maakt verder twee headliners van de Fruit Stage, het extra podium op de Fruitmarkt, bekend. Vrijdagavond is dat Meskens in Motown, het muzikale side project van mediafiguur Nathalie Meskens. Meskens schaarde een aantal topmuzikanten rond zich en brengt in haar act nummers van Marvin Gaye, The Supremes en The Temptations. Zondagavond pakken twee andere bekende figuren, Cleymans & Van Geel – de beste vrienden Jelle Cleymans en Jonas Van Geel – het publiek in met hun coveract. Clouseau, Gorki, The Scene of Get Ready!: alle Nederlandstalige klassiekers passeren de revue.

Gevestigde waarden

De line-up van de Fruit Stage wordt aangevuld met gevestigde waarde André Brasseur. De 77-jarige koning van het Hammondorgel draait al meer dan 40 jaar mee in de muziekindustrie. Zijn bekende instrumentale nummers, waarvan het bekendste 'Early Bird Satellite', blijven populair over heel Europa. Ook zijn passage op Pukkelpop vorig jaar bleef niet onopgemerkt. Verder werd Winterland '76 werd aan de affiche toegevoegd, een tributeband van de iconische groep The Band. Zij brengen een persoonlijke interpretatie van het muzikale erfgoed dat de voormalige begeleidingsband van Bob Dylan heeft achtergelaten.

Meer info


Het gratis stadsfestival Genk on stage vindt plaats op vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 juni. De volgende lading namen wordt op vrijdag 21 april gelost.

www.genkonstage.be


› Gepubliceerd vrijdag 7 april 2017 om 13:17 uur door Robrecht Van Goolen


› Meer berichten uit Festival

zondag 18 augustus 2019 om 22:00 uur

› Pukkelpop 2019: When the party's over

zondag 18 augustus 2019 om 19:00 uur

› Het BSF 2019 sluit vijf intense festivaldagen af

zaterdag 17 augustus 2019 om 20:00 uur

› Pukkelpop en ART United


Sterrennieuws © 2008 - 2019
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook