Sterrennieuws
Festival | Vlaanderen

› Genk on stage dikt affiche aan met The Van Jets en breidt uit met negende podium

Het gratis stadsfestival Genk on stage pakt vandaag uit met een hele reeks namen voor het jongerenpodium Factor J en de Fruit Stage, het podium op de Fruitmarkt. Ook voegt het festival een extra podium, Retro Genck, toe aan zijn line-up. Dat zet het totaal aantal podia op negen. Op Factor J headlinen glamrocklegendes The Van Jets en de Belgisch-Italiaanse dance producer Aeroplane het podium respectievelijk op vrijdag 22 en zaterdag 23 juni.

De line-up van de Fruit Stage is ook bijna compleet: de Nederlandse band Rowwen Hèze en coverband Domino zijn hier de opvallendste namen. Eerder werden onder andere Clouseau, De Kreuners, Bart Peeters, Kensington, Lil Kleine en Gers Pardoel bekendgemaakt. Genk on stage vindt plaats op vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 juni.

Retro podium aan Sint-Martinuskerk

Retro Genck is de naam van het negende podium die aan de line-up van Genk on stage wordt toegevoegd. JCI Genk, de vereniging van jonge Genkse ondernemers, was in 1982 initiatiefnemer van het allereerste Swingin' Genk, de voorloper van Genk on stage.

De vereniging viert dit jaar haar 45-jarig bestaan en nam het initiatief om tijdens Genk on stage het plein voor de Sint-Martinuskerk van donderdag 21 juni tot en met zondag 24 juni een retro look te geven. Om dit geheel vorm te geven werd Radio Modern aangesproken als partner.

Schepen van Evenementen Lotte Trippaers: "het retro plaatje zal kloppen: dj's, live bands, dansinitiaties, randanimatie, foodtrucks en een vintage markt. En dat alles in de fifties-stijl. Retro Genck is een mooie aanvulling op het bestaande aanbod van Genk on stage."

Aeroplane en The Van Jets zijn nieuwe headliners Factor J

"Op Factor J willen we voor ieder wat wils aanbieden", vertelt schepen van Jeugd Anniek Nagels. "Daarom pakken we vandaag uit met een reeks namen uit diverse genres."

Vrijdag 22 juni ontvangt het festival Belgisch-Italiaanse dance producer Aeroplane als headliner. Hij krijgt die avond gezelschap van de Nederlandse dj Mason, bekend van 'Exceeder' en DJ Mania-winnaar Timmerman. De glamrockband The Van Jets staat op zaterdag 23 juni als headliner op Factor J. Net daarvoor mag de Landense funkprins DELV!S het festival op zijn grondvesten doen daveren.

Het waanzinnig gekke Duitse – of Belgische? – elektropoptrio Gestapo Knallmuzik en Limburgse Kasablanka vullen de affiche zaterdag verder aan.

Hiphopconcept KRT op Factor J²

Het festival pakt verder uit met KRT op vrijdag. Factor J² ontvangt het nieuwe hiphopconcept van de Limburgse dj Jewels. Hij nodigt enkele opkomende acts uit de populaire scene uit: hiphopcollectief Anbu Gang en dj's Bibi Seck en Euro Matraque Posse vervolledigen de line-up. Zondag ontvangt Factor J² in de vooravond twee mooie live acts.

Christof van der Ven verdiende zijn strepen bij het wereldbekende Bear's Den en komt op Genk on stage zijn solowerk voorstellen. Het Genkse Bonfire Lakes opent de avond. De avond wordt daar afgesloten met enkele dj's. Skyve feat. MC Miyagi en het knotsgekke DJ Yolotanker krijgen de taak om Factor J² vakkundig af te breken.

Rowwen Hèze en Domino zijn headliners Fruit Stage

Op de Fruit Stage, het podium op de Fruitmarkt, worden de Nederlands Limburgse popband Rowwen Hèze en coverband Domino als headliners aan de line-up toegevoegd. Rowwen Hèze maakte vijf jaar geleden een gedenkwaardige passage op Genk on stage.

Schepen Lotte Trippaers: "We zijn heel blij om Rowwen Hèze opnieuw op ons festival te mogen ontvangen. De horeca op de Fruitmarkt draaide nooit eerder zo'n grote omzet als tijdens hun optreden in 2013."

Ambiance-covertrio Domino sluit de Fruit Stage af op zondagavond en brengt voor de gelegenheid extra gasten mee.

Bijna-volledige line-up Fruitmarkt

Zo goed als de volledige line-up van de Fruit Stage is nu bekend. Een opvallende naam op vrijdag is hier Gaye Su Akyol, een Turkse zangeres met een karakteristieke global sound. Zij slaat muzikaal een brug tussen het oosten en het westen door de traditionele Anatolische muziek te combineren met westerse pop- en rockinvloeden.

Verder worden nog de partyband Fons en die van ons, de tributeband Vaja Kon Dioz, de Genkse band Dumont en ska-band The MoodCollector aan de affiche toegevoegd. Het Groot Genker Orkest brengt op zondag 24 juni als special guest Gene Thomas mee.

Genk on stage is een gratis stadsfestival dat plaatsvindt op vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 juni. Eerder werden o.a. Clouseau, De Kreuners, Lil Kleine Live, Bart Peeters, Gers Pardoel en Kensington bekendgemaakt. Binnenkort lost het festival nog meer namen.

Praktisch

Alle praktische informatie is te vinden op www.genkonstage.be


› Gepubliceerd vrijdag 4 mei 2018 om 09:10 uur door Robrecht Van Goolen


› Meer berichten uit Festival

woensdag 15 april 2020 om 20:07 uur

› Suikerrock verplaatst naar 2021

woensdag 15 april 2020 om 20:05 uur

› Stad Genk annuleert Genk On Stage

woensdag 15 april 2020 om 19:15 uur

› Rock Herk verplaatst naar 16 en 17 juli 2021

woensdag 15 april 2020 om 19:12 uur

› Ook Graspop Metal Meeting uitgesteld naar 2021


Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook