Sterrennieuws
Festival | Vlaanderen

› Genk maakt zich op voor gratis stadsfestival Genk on stage

In Genk is de laatste rechte lijn richting Genk on stage ingezet. Het gratis stadsfestival ontvangt internationale headliners Fun Lovin' Criminals (US), Therapy? (IR), Kensington (NL), Gers Pardoel (NL), Fischer-Z (UK) en Lil Kleine (NL), maar ook nationale topbands, waaronder Clouseau, De Kreuners, The Van Jets, Bart Peeters en Aeroplane. In totaal zullen 125 artiesten op de Genkse podia staan. Nieuw dit jaar is de uitbreiding naar negen podia. Voetbalfans hoeven niets van het WK te missen dankzij twee grote schermen. Het driedaagse gratis stadsfestival gaat morgen, vrijdag 22 juni, van start.

125 artiesten uit binnen- en buitenland

Met zo'n 125 artiesten uit binnen- en buitenland op een totaal van negen podia heeft Genk on stage ook dit jaar weer een opmerkelijke affiche. Bovenaan de line-up van de Main Stage prijken Fun Lovin' Criminals (US), Fischer-Z (UK), Therapy? (IR), Clouseau, De Kreuners, Kensington (NL), Bart Peeters en Gers Pardoel (NL).

Op de Fruit Stage staan onder meer Rowwen Hèze (NL), Domino en De Geest. Schepen van evenementen Lotte Trippaers: "We zijn erg trots op onze line-up met nationale én internationale topacts, maar zoals elk jaar besteedt Genk on stage ook veel aandacht aan talent van eigen bodem. Op alle podia, en in het bijzonder in de Stationsstraat, op El Coktèl in de Winterslagstraat en in Bar Parasol, wordt dan ook lokaal geprogrammeerd."

Jong publiek op Factor J

Op het jongerenpodium Factor J aan het jeugdcentrum staan Lil Kleine Live (NL), The Van Jets en Aeroplane bovenaan de affiche. Verder wordt de line-up aangevuld met DELV!S, TheColorGrey, Sevn Alias (NL) en het hiphopconcept KRT. Op zondag 24 juni zijn kinderen baas op Kids on stage: Factor J verwelkomt dan Kaatje Muziek en Ghost Rockers.

Villa Basta ontvangt op Villa Cité twee dagen lang te ontdekken talent. "Met ruim veertien Genkse artiesten op de Factor J-affiche is onze stad zeer goed vertegenwoordigd. Jong talent krijgt de kans om zich te tonen naast gevestigde waarden. Onze gevarieerde programmatie biedt voor ieder wat wils aan", vervolgt schepen van Jeugd Anniek Nagels.

Nieuw in 2018: extra podium en grote schermen voor WK

Nieuw dit jaar is het negende podium aan het plein voor de Sint-Martinuskerk, Retro Genck. Het podium krijgt een Radio Modern-look en programmeert het hele weekend in fifties-stijl.

Voetballiefhebbers hoeven zich geen zorgen te maken tijdens het festival: zowel aan Factor J als in Bar Parasol op de Grote Markt wordt de match België-Tunesië zaterdagnamiddag live uitgezonden. Na de match barst een groot feest los op alle podia.

Veiligheidsmaatregelen

Genk on stage is een groot festival en hanteert achter de schermen dan ook al jaren een goed uitgewerkt veiligheidsplan. Tijdens de drie dagen van het festival volgen de organisatie en de veiligheidsdiensten alles op vanuit het centrale coördinatiecentrum.

Er worden veiligheidscamera's ingezet en via lichtkranten houdt de festivalorganisatie bezoekers op de hoogte. Zo worden er bijvoorbeeld tips gegeven over hoe zich makkelijk en veilig te verplaatsen binnen de stad en ook eventuele veiligheidsboodschappen kunnen via die weg snel en algemeen verspreid worden.


› Gepubliceerd donderdag 21 juni 2018 om 15:29 uur door Robrecht Van Goolen


› Meer berichten uit Festival

woensdag 15 april 2020 om 20:07 uur

› Suikerrock verplaatst naar 2021

woensdag 15 april 2020 om 20:05 uur

› Stad Genk annuleert Genk On Stage

woensdag 15 april 2020 om 19:15 uur

› Rock Herk verplaatst naar 16 en 17 juli 2021

woensdag 15 april 2020 om 19:12 uur

› Ook Graspop Metal Meeting uitgesteld naar 2021


Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook