Sterrennieuws
Theater | Vlaanderen

› Genaaid van 11 mei 2018 tot en met 24 juni 2018 in EWT-theater Deurne

Het EWT-theater sluit seizoen 2017-18 af met een wervelende bewerking door Jeroen Maes van de boulevardklassieker 'Tailleur pour Dames'/ Genaaid, van de grootmeester Georges Feydeau. Feydeau bracht met zijn deurenkomedies een nieuw genre in het 19-eeuwse klassieke theater. De bizarre en vaak hilarische toestanden die worden gecreëerd door overspel, leugentjes, persoonsverwisselingen en plotwendingen die 'le roi du vaudeville' niet vreemd waren, maakten hem tot de voorloper van de hedendaagse situatiekomedie.

Jeroen regisseert een topcast met Daisy Thys, Marc Verbruggen, An Lauwereins, Dirk Bosschaert, Annik Pauwels, Door Van Boeckel, Liesbet Verstraeten, Reggy Turneer en Myriam Vischschoonmaker in deze kostuumkomedie uit 1886. Een seizoensafsluiter van formaat!

Synopsis

Om de relatie met één van zijn patiëntes te verdoezelen, wentelt dokter Moulineaux zich in een pirouette van leugens tegenover zijn vrouw Yvonne, zijn schoonmoeder Madame Aigreville en zijn vriend Bassinet. Allemaal voor zijn maîtresse Suzanne, die zelf ook niet zo heilig blijkt te zijn als haar echtgenoot opduikt. Of nee wacht, misschien toch ook niet, want zijn minnares verschijnt eveneens ten tonele. Kortom iedereen met de handen in het haar.

Auteur:Georges FEYDEAU
Regisseur:Jeroen MAES
Acteurs:Dirk BOSSCHAERT, An LAUWEREINS, Annik PAUWELS, Daisy THYS, Reggy TURNEER, Door VAN BOECKEL, Marc VERBRUGGEN, Liesbeth VERSTRAETEN, Myriam VISCHSCHOONMAKER

Wat mogen we in het theaterseizoen 2018-2019 verwachten?

Het seizoen 18-19 belooft ook weer onvergetelijk te worden. Het EWT-Theater werd in 1958 als het eerste Antwerpse Kamertheater gesticht en speciaal voor deze 60ste verjaardag schreef Jeroen MAES de deurenkomedie der deurenkomedies 'DEUREN DUNREZ NV' die in januari 2019 haar wereldpremière zal kennen. Ook de tragikomedie 'MOEIDENIE!' van auteur Bruno TIMP zal worden gecreëerd. Verder is er de Vlaamse creatie van de nieuwe Franse komedie 'LIEVER GEEN GELD' (Non à l'argent) die in 2017 een maandenlang succes kende in Parijs. Het seizoen wordt gestart en afgesloten met twee prachtige Engelse komedies, die stilaan klassiekers zijn geworden: 'KAARTEN OP TAFEL' en 'STEPPING OUT'.

Vele vertrouwde EWT-gezichten zullen het publiek gedurende 150 voorstellingen amuseren, maar we verwelkomen ook 4 'nieuwelingen': Maarten BOSMANS, Hilde VANHULLE, Anne-Mieke RUYTEN en Sandrine VAN HANDENHOVEN die staan te popelen om deel uit te maken van de EWT-familie.

Info en tickets: http://www.ewt.be


› Gepubliceerd woensdag 9 mei 2018 om 12:19 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook