Sterrennieuws
Televisie | Vlaanderen

› Gaan makkers Dries en Dieter samen door naar de Battles van The Voice van Vlaanderen?

Aan opvallende verhalen en straffe prestaties ook in de tweede Blind Auditions op vrijdag 15 september geen gebrek. Zo wordt er voor de eerste keer in de Voice-geschiedenis in het Arabisch gezongen. En twee makkers uit dezelfde muziekband strijden individueel voor een plek in de Battles.

De 17-jarige Ellen (Boortmeerbeek) is één van de jongste kandidaten dit seizoen. Ze werd ingeschreven door haar zus, die niet wist dat Ellen zich ondertussen ook zélf had ingeschreven. Haar auditie doet ze op Lay Me Down van Sam Smith. Na één van de jongste, is het de beurt aan één van de oudste kandidaten. Nabil is 51 en woonde 25 jaar lang in Tunesië. Omwille van de aanslagen vluchtte hij er weg en belandde hij 14 maanden geleden met zijn gezin in Hoogstraten. Nabil zorgt voor een primeur in The Voice van Vlaanderen. Met de Arabische song Nour El Ain van Amr Diab jaagt hij de ambiance meteen de hoogte in.

“Ik ben als een Duracell-konijn: onuitputbaar”, kondigt Sarah (24, Haasrode) zichzelf aan. Zowel in het zingen als in modellenwerk en paardensport reiken haar ambities torenhoog. En dat maakt Sarah duidelijk met haar nummerkeuze: Fight Song van Rachel Platten. Ook de 22-jarige Cézanne uit Steenhuffel liet zich inspireren door een specifiek nummer: Eet van Regina Spektor. Opvallen bij haar favoriete coach Bart doet ze alvast. “Ik ben blij dat er mensen bestaan die op een nog gekkere wolk wonen dan ik”, klinkt het.

Het frêle nummer van Cézanne wordt vrijdag voorafgegaan door stevig gitaarwerk. Dries (29, Denderleeuw) en Dieter (29, Affligem) spelen samen in de band Houston’s Problem, waar ze naar eigen zeggen het ‘vuilere’ genre brengen. “Screaming guitars”, luidt het. En die laten ze ook ronken tijdens hun auditie op respectievelijk Wanted Dead Or Alive van Bon Jovi en Good Grief in de versie van Rag ‘n’ Bone Man. Geen ronkende gitaren tijdens de auditie van Kimberly (22) uit Oostende. Zij brengt het ingetogen Remedy van Adele. En zo komt Vlaanderen te weten wat Natalia bedoelt met “hoef geven”.

De Portugese Nelson (20) woont sinds 2007 in Merksem. In zijn geboorteland haalde hij de top 20 met zijn deelname aan Idool. De schuchtere Nelson bloeit open tijdens zijn auditie op een eigen versie van Straight Up van Paula Abdul. Ook Tomi (28) uit Aalst zag al wat van de wereld. Hij werd geboren in Nigeria en studeerde jarenlang in Indië. Daar keek hij via YouTube naar The Voice van Vlaanderen, waarop hij besloot om zich in te schrijven. Omdat Tomi vindt dat iedereen weleens een drastische verandering kan gebruiken in het leven zingt hij A Change Is Gonna Come van Sam Smith.

De 18-jarige Charlotte uit Westerlo werd vroeger gepest. Om te bewijzen dat de pesterijen haar niet klein gekregen hebben, schreef ze zich in voor The Voice. Charlotte haalt haar beste rapkwaliteiten boven met Super Bass van Nicki Minaj. Wanneer nadien de 19-jarige Bonni uit Merksem de show afsluit, gieren zijn zenuwen doorheen de studio. Omdat zijn zelfvertrouwen de afgelopen jaren een flinke boost kreeg, durft hij het nu aan om – zij het met een klein hartje – auditie te doen. Krijgt hij zijn zenuwen onder controle tijdens The Man Who Can’t Be Moved van The Script?

Tweede Blind Auditions op vrijdag 15 september 2017 om 20.40 bij VTM


› Gepubliceerd woensdag 13 september 2017 om 20:59 uur door Robrecht Van Goolen


› Meer berichten uit Televisie

zondag 12 januari 2020 om 10:34 uur

› De muzikale Ketnet-reeks LikeMe is terug

woensdag 25 december 2019 om 05:12 uur

› Kerst op Chateau Meiland op kerstdag op VIJF

dinsdag 17 december 2019 om 13:52 uur

› Met Rudi Vranckx naar het front


Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook