Sterrennieuws
Evenement | Vlaanderen

› Footloose, The Musical in première in Kursaal Oostende

We zaten er al geruime tijd naar uit te kijken én gisteren was het dan zover: 'Footloose, The Musical' mocht in aanwezigheid van heel wat bekende Vlamingen in première gaan in het Kursaal Oostende. De Britse cast verlaat voor het eerst het eiland en brengt de schitterende productie voor het eerst naar het Europese vasteland. Oostende krijgt dus een mooie primeur! Bekende Vlamingen onder wie Sandra Bekkari, Stany Crets, Wendy Van Wanten en Oostends burgemeester Johan Vande Lanotte trokken hun dansschoenen aan.

Met 20.000 bezoekers was de musical Dirty Dancing al een succesverhaal in Kursaal Oostende. Het was dan ook uitkijken naar wat de zomershow van 2017 zou brengen. De opvolger ‘Footloose, The Musical’ is gebaseerd op de iconische film met Kevin Bacon uit 1984. Het Kursaal houdt tradities in ere en brengt de originele Engelstalige versie met vertalingen via projectie in het Nederlands en het Frans.

Het verhaal

De musical gaat over de tiener Ren die na de dood van zijn moeder van Chicago naar Bomont verhuist. Ren is bezeten door muziek en dansen, maar dat is echter in Bomont verboden. Dominee Moore is er tegen omdat zijn zoon na een nachtje fuiven is omgekomen in een ongeval. Ren blijft volhouden en wil de dominee overtuigen een dansavond te organiseren, maar of hij hierin zal slagen zal je vanaf nu moeten komen ontdekken in het Kursaal van Oostende.

De musical brengt heerlijke live-muziek met wereldhits zoals 'Holding Out for a Hero', 'Almost Paradise', 'Let’s Hear it for the Boy' en natuurlijk het onvergetelijke 'Footloose'. De muziek wordt live gespeeld door de acteurs op het podium, wat zeker een extra dimensie geeft aan het spektakel.

Info en tickets

In totaal zijn er 14 shows in de originele Engelstalige versie. Nog tot en met 6 augustus 2017 kan je het gaan bekijken in Oostende. Alle info en tickets via www.kursaaloostende.be.


› Gepubliceerd donderdag 27 juli 2017 om 12:49 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook