Sterrennieuws
Film | Vlaanderen

› FC De Kampioenen - Forever redt de meubels voor de Vlaamse film

De populariteit van de Vlaamse film kreeg in 2017 spijtig genoeg harde klappen. Gelukkig zorgde FC De Kampioenen - Forever, de derde Kampioenenfilm, op de valreep nog voor een hoopvol lichtpunt, zodat het Vlaams Audiovisueel Fonds haar statistieken toch nog een klein beetje kan opsmukken. De film overschreed gisteren de kaap van de 300.000 betalende toeschouwers. De teller stond na de laatste vertoningen van 2017 op 309.000.

FC De Kampioenen - Forever is daarmee met grote voorsprong de best bezochte Vlaamse film van 2017. Opmerkelijk daarbij is dat de film de voorbije dagen overal in Vlaanderen zelfs veel beter scoorde dan Star Wars - The Last Jedi.

De Vlaamse bezoekerscijfers volstaan zelfs om FC De Kampioenen - Forever deze week op de eerste plaats van de Belgische Top 10 te brengen, dus voor Star Wars die in heel België loopt en dat aan hogere ticketprijzen.

Met dat fantastische resultaat tekende regisseur Jan Verheyen voor de twee best presterende Vlaamse films van 2017. Zijn Het Tweede Gelaat haalde intussen iets meer dan 200.000 toeschouwers.


FC De Kampioenen - Forever loopt nog verder in alle Vlaamse steden. De film is van de hand van Jan Verheyen, geproduceerd door Eric Wirix en Tine De Meulenaere, met naast de voltallige FC De Kampioenen-cast ook Jacques Vermeire, Carry Goossens en Aminata Demba.


› Gepubliceerd maandag 1 januari 2018 om 13:00 uur door Robrecht Van Goolen


› Meer berichten uit Film

zondag 13 oktober 2019 om 20:23 uur

› Nieuwe trailer voor Charlie's Angels

woensdag 14 augustus 2019 om 18:00 uur

› Eerste trailer voor film Little Women


Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook