Sterrennieuws
Theater | Vlaanderen

› Familiespektakel Madagascar in première in Fakkeltheater Antwerpen

Vanmiddag ging in de Zwarte Zaal van het Fakkeltheater in Antwerpen Madagascar in première. De Speling ism Almo en Dreamworks brengen de hitfilm Madagascar tot leven. Volg in de musical die nog tot 15 april draait, de reis van Alex en vrienden vanuit de Zoo in New York naar het paradijselijke Madagascar, waar Koning Julian de plak zwaait.

Synopsis

Marty de zebra (Dimi Trantino), Alex de leeuw (Wouter De Clerck), Gloria het nijlpaard (Nayat Sari) en Melman de giraf (Jakob Verdoodt) wonen in de Central Park Zoo in New York. Daar treden ze op voor de bezoekers, en met name Alex is de grote ster. Marty krijgt na zijn 10e verjaardag een midlifecrisis en wil ontsnappen om in het wild te leven.

Op een nacht ontsnapt Marty samen met twee chipansees en vier pinguïns. Alex, Gloria en Melman ontsnappen ook om Marty te vinden en terug te brengen naar de Zoo. Alex vindt de dierentuin namelijk geweldig en is bang dat Marty domme dingen gaat doen waardoor ze misschien wel allemaal overgeplaatst worden.

De mensen raken in paniek wanneer de wilde dieren in New York centrum rondwandelen en de dieren worden verdoofd en gevangen. Er wordt beslist om ze terug naar Afrika te sturen en ze vrij te laten.

Credits

Schrijver Kevin Del Aguila brengt de film tot leven in het theater. Componisten George Noriega en Joel Someillan zorgen voor de schitterende muziek waaronder 'Move It'. Soo Mee Beyers verzorgde de regie en choreografie. Genieten, meeklappen en dansen verzekerd!

Een gesprek met Zebra Marty...: Dimitri Tarantino

"Een zebra spelen is een totaal nieuwe uitdaging. Het is niet gemakkelijk om voor kinderen, maar ook voor volwassenen tegelijkertijd te spelen. De manier om een dier te interpreteren is niet eenvoudig," vertelt Dimi Tarantino aan Sterrennieuws. "Voor mijn rol als zebra heb ik niet veel voorbereiding gedaan. Ik heb vooral gezocht naar mijn eigen innerlijke, hoe ik het personage humoristisch kon brengen voor kinderen. Het kijken naar zebra's heeft me niet veel geholpen. De film heb ik zelfs niet bekeken."

"Nog tot 15 april spelen we Madagascar. Als De Speling spelen we voor het eerst voor kinderen en het is een beetje zoeken of we een publiek vinden. Na deze reeks sta ik open voor andere projecten."

Madagascar is een superfijn familiespektakel en ten zeerste aanbevolen als onderdeel van een schitterende paasvakantie. Familietickets zijn beschikbaar.

Info en tickets

Er zijn nog 6 voorstellingen gepland tijdens deze paasvakantie.

01/04/2018 - 15:00
07/04/2018 - 15:00
07/04/2018 - 19:00
08/04/2018 - 15:00
14/04/2018 - 15:00
15/04/2018 - 15:00

Locatie:
Fakkeltheater, Zwarte zaal, Reyndersstraat 7, Antwperen

Info en tickets: www.fakkeltheater.be


› Gepubliceerd zaterdag 31 maart 2018 om 22:00 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2019
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook