Sterrennieuws
Theater | Vlaanderen

› EWT-Theater trapt theaterseizoen af met Kaarten Op Tafel

Dit jaar is het feest bij het EWT-Theater in Deurne! Ze bestaan maart liefst 60 jaar en dat wordt ook dit seizoen gevierd met talrijke topproducties. Het was dan ook uitkijken naar de aftrap van dit seizoen met het pareltje Kaarten Op Tafel. Frank De Kaey en zijn team programmeert met deze productie opnieuw een sterke komedie. Nadat ze een eerste keer het toneel samen hebben bewandeld als Mr en Mevr Heiligmans in 'La Cage aux Folles', staan Liliane Dorekens en Theo van Baarle, garant voor een avondje toptheater met deze soms hilarische, soms wrange, maar vooral diepmenselijke komedie die ook ons bij Sterrennieuws niet onberoerd heeft gelaten!

Synospsis

Fonsie ontmoet Fred aan de kaarttafel in een home voor de niet-meer-zo-jongeren-van-geest-en-lichaam. Ze zijn allebei onlangs naar hier verhuisd en hebben het moeilijk om ‘hun draai te vinden’. Tijdens ontelbare spelletjes Gin Rummy, waarbij het er soms zeer heftig aan toegaat, leren ze elkaar beter kennen en ontdekken we hun verleden, hun passies, gebreken, humor en hun vele kleine kantjes.

Deze passionele voorstelling is een bravourestukje voor twee ‘oude ratten’ in het vak en zal U zeker niet onberoerd laten!

Het stuk van de hand van Donald L. Coburn werd opnieuw onder handen genomen door Frank De Kaey. Als regisseur koos hij voor vakacteurs Liliane Dorekens en Theo Van Baarle. Hun samenspel met soms ettelijke lange partijen tekst zorgt voor de nodige hilariteit. We nemen na het stuk een aantal dingen mee naar huis. Minstens het besef dat leven buiten een rustoord veel fijner is, maar daarnaast ook dat een sluimerend conflict tussen 2 wel schijnbaar tegengestelde individuen wél kan uitmonden in een sterke band ertussen.

Info en tickets

Kaarten op Tafel, nog tot 14 oktober 2018
donderdag, vrijdag, zaterdag om 20u30 en zondag om 15u
extra voorstelling op maandag 8 oktober om 20u30

Tickets: 03/324.52.42 of via www.ewt.be


› Gepubliceerd zondag 9 september 2018 om 11:17 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook