Sterrennieuws
Film | Vlaanderen

› Eerste vooruitblik op De Collega's 2.0

Exact 40 jaar na de iconische tv-reeks De Collega’s, starten in mei 2018 de opnames van De Collega’s 2.0, een nieuwe langspeelfilm gebaseerd op het concept van de legendarische collega’s. Als voorsmaakje werd alvast een teaser opgenomen.

Kijken


Het idee kwam van Ben Segers, acteur en fervent verzamelaar van De Collega’s. Tijdens een treinreis naar Nederland met producenten Geoffrey Enthoven en Mariano Vanhoof van Fobic Films, kwam Bens’ tijdloze en oprechte bewondering voor De Collega’s ter sprake. Urenlang gooiden de heren duchtig met legendarische scènes en quotes naar elkaar. De goesting was gezet. Pas op de terugreis ontdekten ze dat De Collega’s in 2018 net 40 jaar zal bestaan. Dit schreeuwde naar een comeback, een remake, what’s in a name…

De ambitie voor De Collega’s 2.0 is het grote aantal fans van de originele serie samenbrengen met een nieuwe schare fans.

Er zal dan ook met een volledige nieuwe cast gewerkt worden. Ben Segers neemt alvast de rol van Freek Van Praet op zich (= personage van Jean De Pesser in de originele serie), de overige cast wordt spoedig bekend gemaakt. Ook de oorspronkelijke collega’s zullen als snoepjes op een taart te zien zijn in de film. Acteurs Bob Van Der Veken, René Verreth, Nellie Rosiers, Jaak Van Assche, Tuur De Weert, Agnes De Nul, Nora Tilley en Johny Voners zijn alvast van de partij.

Kwalitatief erfgoed snakt naar ervaring en vakkennis en zo werd al heel snel regisseur Jan Verheyen aan boord gehaald teneinde de legendarische collega’s van onder het stof te halen en nieuw leven in te blazen. Het scenario werd geschreven door twee jonge wolven, Sam Fierens en Mathias Pagnaer.

Synopsis

De collega’s krijgen een nieuw diensthoofd. Extreem gemotiveerd en met slogans gehaald uit een fout Amerikaans handboek wil hij een frisse wind door de groep laten waaien. Zijn idee: een gezamenlijk teambuilding-weekend…


› Gepubliceerd dinsdag 14 november 2017 om 13:50 uur door Robrecht Van Goolen


› Meer berichten uit Film

zondag 13 oktober 2019 om 20:23 uur

› Nieuwe trailer voor Charlie's Angels

woensdag 14 augustus 2019 om 18:00 uur

› Eerste trailer voor film Little Women


Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook