Sterrennieuws
Musical | Vlaanderen

› Doornroosje in première

Gisterenmiddag ging in Theater Elckerlyc in Antwerpen de musical 'Doornroosje' in première. Een uitgelaten zaal vol kleine prinsessen en prinsen genoot met volle teugen van het eeuwenoude sprookje, door Deep Bridge van een hedendaagse toets voorzien. Het werd een feeërieke voorstelling vol interactiviteit, bakken humor, uitmuntende muziek en aanstekelijke meezingers. De aanwezige kinderen werden door de cast aangespoord om mee te zingen en dansen. En mochten achteraf met alle acteurs op de foto.

Voor actrice Tinne Oltmans, die de rol van Doornroosje vertolkt, is dit haar eerste musical sinds haar studies. Als kind stond ze al wel een keertje in 'The Sound of Music' als Martha Von Trapp. Toevallig stond Thomas Van Goethem, die nu als prins Wijnand de eer heeft om haar wakker te kussen toen ook als Friedrich Von Trapp naast haar. Doornroosje mocht voor Tinne net iets stoerder dan in het originele verhaal en dat zag je op het podium. Voor haar is dit een meer dan mooie start richting musical.

Koning Walter Baele en koningin Liv Van Aelst, als royals niet aan hun proefstuk toe entertainden, met gevatte oneliners de volwassenen. Laurenz 'Titus' Hoorelbeke en Jasmine 'Fien' Jaspers brachten als de doldwaze slechterikken de hele zaal aan het lachen. Line Ellegiers tekende als de toverfee voor de magische toets.

Met 'Doornroosje' laat Deep Bridge zien waar het met zijn familieshows naartoe wil: herkenbare verhalen voor een jong publiek, maar met meer dan voldoende inhoud en humor om ook de volwassenen een boeiende voorstelling te garanderen. De decors en kostuums zijn sprookjesachtig en fris, de muziek is catchy en herkenbaar en aan de interactie met het publiek wordt de grootste aandacht besteed.

Doornroosje loopt nog tot zondag in Theater Elckerlyc. Daarna verhuist de productie respectievelijk naar het Ethias Theater in Hasselt (24 februari) en de Capitole in Gent (3 en 4 maart). De allerlaatste tickets zijn te verkrijgen via www.deepbridge.be.


› Gepubliceerd zaterdag 17 februari 2018 om 17:00 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook