Sterrennieuws
Evenement | Brussel

› Disney in Concert: een namiddag vol magie met de allerbekendste Disney klassiekers

Disney in Concert werd aangekondigd als het meest magische concert van dit eindejaar. De vier solisten Deborah De Ridder, Elke Buyle, Gene Thomas en dé lieveling van Steracteur Sterartiest Giovanni Kemper gaven het beste van zichzelf onder begeleiding van maar liefst 80 live muzikanten van het European Philharmonia onder leiding van dirigent Walter Proost. Wat een mooie afsluiter van producent MB Presents voor 2017!

Heel wat Nederlandstalige songs uit het enorm rijke Disney-repertoire werden gisterennamiddag opgevoerd in Paleis 12 van Brussels Expo en om ook de net iets oudere fans een plezier te doen, lieten ze hier en daar een Engelstalige versie in het programma sluipen. Het was de allereerste keer dat dit concert werd opgevoerd in België en Brussel komt daarmee in de lijst van andere steden zoals San Francisco, Melbourne, Dublin en Seattle.

De Disney-filmmuziek leent zich dan ook perfect om met een live orkest op te voeren. Het is muziek om te ontroeren! Maar liefst 80 muzikanten brachten de magie tot leven. Alles werd vergezeld door de legendarische beelden uit de bekendste Disney-films. We kregen zelfs unieke storyboards te zien.

Geopenend werd er met muziek van De Kleine Zeemeermin gebracht door Giovanni Kemper, Deborah De Ridder en Gene Thomas. Elke Buyle bracht dan weer haar favoriete vrouwelijk Disney-personage tot leven. Ze heeft een zwak voor Pocahontas. Het concert werd samengeteld met de mooiste songs uit het Disney-repertoire waaronder muziek uit Belle en het Beest, Jungle Book, Marry Poppins, Alladin, The Lion King en zelfs Pirates of the Carribbean.

Wanneer Elke Buyle 'Laat het Los' (de Nederlandstalige versie van 'Let It Go') bracht uit Frozen, kreeg de bezoeker een kippenvelmomentje. Wat een stem! Deborah De Ridder stond al eerder in deze productie tijdens de Europese tournee in Malta, Engeland, Berlijn en Leipzig. "Ik ben superblij dat ik deze schitterende show nu eindelijk ook in mijn eigen taal kan brengen," vertelde ze aan Sterrennieuws.

De vocale uithaal van Gene Thomas tijdens de muziek van The Lion King was uniek. Ook een grote appreciatie voor Giovanni Kemper die heel wat van de teksten uit het hoofd moest leren en een erg puike prestatie neerzette tijdens het concert.

De setlist:

Deel 1:
1. Disney overture (instrumentaal)
2. The Little Mermaid
3. Colors of the wind (Pocahontas) – Elke Buyle
4. Beauty and the Beast
5. I wanna be like you (Jungle Book)
6. Mary Poppins

Deel 2:
1. The Hunchback of Notre Dame (instrumentaal)
2. Laat het los (Frozen) – Elke Buyle
3. Aladdin
4. Pirates of the Caribbean (instrumentaal)
5. The Lion King
6. It’s a small world after all

Bisnummers:
1. Beauty and the Beast
2. Laat het los (Frozen) – Elke Buyle


› Gepubliceerd donderdag 28 december 2017 om 11:54 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook