Sterrennieuws
Evenement | Vlaanderen

› Dez Mona sluit zijn albumtournee 'Origin' af met concerten in november en december

De Vlaamse groep, afgeleid van het vrouwelijk karakter Desdemona uit Shakespeare's Othello, vormt zich rondom zanger en pianist Gregory Frateur. Die laatste wordt omringd door een stel troubadours die stuk voor stuk virtuozen zijn.

Naar aanleiding van deze tournee heeft Dez Mona een versie opgenomen van "Close To You”, een song van de hand van Burt Bacharach. Het verstilde karakter van deze versie die Gregory Frateur samen met Tijs Delbeke opnam reflecteert helemaal wat de band wil vertellen tijdens deze concerten.

"Origin” - Dez Mona’s laatste worp - ligt in zekere zin in het verlengde van de voorganger. De eerste single 'Does It Make You, Happy?' zet onmiddellijk de toon: een pompend ritme, de accordeon van Roel Van Camp die erdoor komt gebromd en Gregory Frateur zijn ongelofelijke stembereik dat je meeneemt op een trip.

Deze keer geen jazz of gospel, maar gewoon tien bloedmooie songs die staan als een huis. "Origin” is het bewijs dat Dez Mona er qua vorm als inhoudelijk nog maar eens op vooruit is gegaan.

"Een plaat die zo diep onder je huid kruipt dat ze mettertijd gewoon deel van jezelf gaat uitmaken. Om kort te gaan: een meesterwerk.” De Morgen

In tegenstelling tot de afgelopen club- en festivaltour waar de set voornamelijk uit up-tempo repertoire bestond, concentreert de groep zich nu op de talrijke ballades uit het repertoire. Oude en nieuwe nummers, bekende en onbekende pareltjes worden uitgekleed en voorzien van een ander jasje.

Geïnspireerd door flamenco concerten zal de voltallige band op het podium in een halve maan opgesteld staan.

De winter is in aantocht en we moeten ons warmen aan pure schoonheid!

Info en tickets


25.11.2016 N9, Eeklo
Verkoop via N9.be

26.11.2016 Oostcampus, Oostkamp
Verkoop via Oostkamp.be

01.12.2016 Cultuurcentrum, Mechelen
Verkoop via Cultuurcentrummechelen.be

02.12.2016 De Roma, Antwerpen
Verkoop via De Roma

10.12.2016 CC De Muze, Heusden-Zolder
Verkoop via Muze.be

17.12.2016 Cultureel Centrum De Steenoven, Herzele
Verkoop via steenoven.herzele.be


› Gepubliceerd zaterdag 5 november 2016 om 11:00 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook