Sterrennieuws
Theater | Vlaanderen

› Detective-komedie ‘8 Vrouwen’ nog tot 18 december in het EWT in Deurne

Afgelopen vrijdag ging in het EWT-Theater in Deurne de detective-komedie '8 Vrouwen' van de Franse auteur Robert Thomas en in een regie van Door Van Boeckel in première.

Het stuk dateert van 1961, maar is nog niets van zijn pluimen kwijt. Bovendien kreeg het al eens een mooie verfilming in 2002 met in de hoofdrollen o.a. Cathérine Deneuve, Fanny Ardant en Danielle Darieux. Het EWT-Theater brengt nog tot en met 18 december de Nederlandstalige versie en verzamelde een schitterende cast. Met maar liest 8 Vlaamse musicalsterren weten ze als geen ander de gevoelige snaar te raken. Spanning verzekerd, want je mag actief meezoeken naar de moordenares! De cast brengt in het theaterstuk de chansons van o.a. Charles Trenet, Ginette Reno, Juliette Gréco, Petula Clark, Veronique Sanson, Françoise Hardy, en Johnny Halliday. Dit in een live begeleiding door Pietro Ramman, pianist van dienst.

Synopsis

Een afgelegen landhuis op een winteravond, begin jaren zestig. De man des huizes wordt vermoord aangetroffen. De 8 aanwezige vrouwen hebben blijkbaar allemaal een motief en geen alibi om deze gruwelijke moord te hebben gepleegd. Wat volgt is een kat-en-muis-spel waarbij het publiek constant op het verkeerde been wordt gezet en waarbij het einde toch nog een enorme verrassing blijkt

We kunnen uiteraard onmogelijk zeggen wie de moordenares is, maar alle verdachten zijn wel bekend: - zijn vrouw Gaby (Anne Mie Gils)
- zijn schoonmoeder Mamy (Liiane Dorekens)
- zijn dochters Suzon (Dorothy Wuyts) en Cathérine (Daphne Paelinck)
- de huishoudster Chanel (Ann De Winne)
- het kamermeisje Louise (Liv Van Aelst)
- de zus van Gaby, Augustine (Annik Pauwels)
- de schoonzus van Gaby, Pierrette (Daisy Thys)

‘8 Vrouwen’ wordt gebracht door 8 fantastische actrices die na afloop een overweldigend applaus verdienden.

Info en tickets


Vermits er nu reeds 11 voorstellingen zijn uitverkocht, is dringend reserveren noodzakelijk via www.ewt.be op toch nog zeker een ticket voor deze unieke theatervoorstelling te kunnen bemachtigen.


› Gepubliceerd zondag 6 november 2016 om 18:00 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook