Sterrennieuws
Theater | Vlaanderen

› De Seut van Take Twee scoort in Fakkeltheater

Wat was het lachen en gieren tijdens de première van De Seut in de Kleine Fakkel van het Fakkeltheater in Antwerpen. Laura De Leeuw, Linda Dhaene, Iante Beyé en Jimmy Rubbens spelen de pannen van het dak in een zeer sterke komedie waarin alle naaste familieleden en een notaris de erfenis proberen te verdelen. Al zijn er wel enkele voorwaarden aan verbonden...

Synopsis

Juliette, Babette en Rosette zijn drie welgestelde, ongetrouwde, wat rijpere zussen die jarenlang met hun onlangs overleden vader hebben samengewoond. Juliette is de bazige, wat hooghartige en dominante zus, Babette is meer het domme en naïeve zusje en Rosette is mentaal achtergesteld en zit reeds jaren in een rolstoel. Rosette kan amper spreken en is ‘selectief’ doof. Haar gedrag is meestal apathisch, onverwacht en ongecontroleerd. Juliette en Babette hebben het grootste deel van hun leven zorg moeten dragen voor Rosette en willen na de dood van hun vader van de erfenis genieten en eindelijk los worden gekoppeld van hun zus Rosette.

Het stuk begint op het ogenblik dat Juliette en Babette ongeduldig zitten te wachten op de notaris die het testament van de overleden vader komt voorlezen. De twee zussen verwachten een grote erfenis en beginnen al hardop te dagdromen over hun toekomst. Ze hebben echter buiten de seut Rosette gerekend die hun dromen wel eens grondig in de war zou kunnen sturen.

Ook dit keer staat de lach centraal bij Take Twee Producties. Een sterk verhaal, een goede cast en een aangenaam kader zorgen ervoor dat je onmiddellijk verwend wordt. Tijdens de première van ‘De Seut’ konden wij van Sterrennieuws alvast heel goed lachen. De rest van het aanwezig publiek wist te genieten van stekre personages die zich wentelen in geldzucht, jaloezie en omkoopschandalen.

Info en tickets

Auteur: Peter Kremel
Regie: Jerry Verhaert
Cast: Laura De Leeuw, Linda Dhaene, Iante Beyé, Jimmy Rubbens

Alle voorstellingen zijn quasi uitverkocht, maar er werd een extra voorstelling ingelast op donderdag 22 maart. De laatste plaatsen zijn hiervan in de verkoop gegaan. Haast en spoed is zelden goed, maar nu wel aangeraden!

Tickets via: https://www.fakkeltheater.be/voorstelling/de-seut

Tickets: € 17,00 (inclusief € 2 reserveringskost)
Reductie: € 16,00 (60+) € 15,00 (groepen vanaf 10 personen, Okra) (inclusief € 2 reserveringskost)

Abonnement type A:
3 producties in de KLEINE FAKKEL = € 47

Abonnement type B:
3 producties in de KLEINE FAKKEL + show in de ZWARTE ZAAL = € 69

Aanvraag abonnement via: bbervoets@gmail.com


› Gepubliceerd zondag 4 maart 2018 om 20:00 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook