Sterrennieuws
Evenement | Vlaanderen

› Danny De Roover, John Dennis, Torsten en Frank Valentino op Gentse Festival van de Ambiance

Hitfabriek, het nieuwe label voor Nederlandstalige muziek, trekt op 2 december met 4 artiesten naar ’t Kuipke Gent om het Festival van de Ambiance te openen.

“Het Festival van de Ambiance groeide de voorbije jaren uit tot een vaste waarde en tot één van de grootste én gezelligste indoor festivals in de Gentse binnenstad. Voor de kleppers Christoff, De Romeo’s en Jan Smit het podium innemen, openen wij de avond en laten we vier Hitfabriek-artiesten los op het publiek: The Show Must Go On-revelatie Danny De Roover, de populaire Torsten, perfectionist John Dennis en eeuwige charmeur Frank Valentino. Het is de juiste doelgroep om het visitekaartje van Hitfabriek, ons platenlabel dat ook in de toekomst blijft investeren in Nederlandstalige artiesten van eigen bodem, bij af te leveren. Zowel voor de artiesten als hun fans, wordt 2 december iets dat ze moeten meemaken, want je krijgt niet elke dag de kans om je idool aan te moedigen en te zien schitteren in ’t Gents Kuipke”, zegt Bart Balcaen, dé stuwende kracht achter Hitfabriek.

“Als Kempenaar stond ik al op veel podia, behalve in ’t Kuipke Gent. Ik ken de zaal voornamelijk van sportevenementen, net daarom is het tof dat er één keer per jaar ruimte wordt gemaakt voor artiesten en muziek. Ik overweeg om een bus in te leggen die vertrekt aan m’n horecazaak in Lille en wie weet rij ik dan wel mee naar Gent, samen met mijn talrijke fans en supporters, die mij massaal blijven aanmoedigen en steunen tijdens de optredens”, zegt de 41-jarige Kempenaar Torsten, die met z’n nieuwe Weense Wals, ‘Het is wat het is’, stevig op de deur van de hitlijsten klopt. “Mensen zijn laaiend enthousiast. Overal waar ik kom en het liedje zing, beginnen ze spontaan te walsen. Jong en oud, iedereen doet mee. Ik ben zelf geen danser, maar ik zie dat graag; gelukkige mensen die meedoen, meezingen en zich vooral goed amuseren, en dat is exact waar ik voor ga zorgen op het Festival van de Ambiance!”

Voorlopig zingt hij nog over ‘Vrouw van m’n leven’, maar wie weet welke geheimen Gent in petto heeft voor charmezanger Danny De Roover. Wie weet overkomt het hem wel en vindt hij op het Festival van de Ambiance dé vrouw van z’n dromen: “Wie weet, maar dan moet het rap gaan, want ik heb niet veel tijd. Sinds mijn doortocht in het Vier-programma The Show Must Go On zijn alle lege gaatjes in m’n agenda gevuld met optredens. Ik heb nog nooit zo’n drukte meegemaakt. De sfeer van in mijn dancing Parasol, verplaatsen we op 2 december naar Gent. Weet je, er zijn al veel mensen naar mij gekomen die hebben gezegd; “Danny, wij komen supporteren vriend want wij zijn fier dat jij in zo’n mooie concertzaal gaat optreden.”

De kans is klein dat perfectionist John Dennis straks met de trein komt of zich uit z'n lood laat slaan bij een ‘Donderslag’. Het is z’n recentste single, maar op 2 december gaat deze Hitfabriek-artiest toch voor de zekerheid: “Ik ben graag op tijd en met alle respect, maar de gedachte van een treinvertraging bezorgt mij al stress. Ik kom met de wagen naar Gent. Dan kan ik mij rustig, ontspannen voorbereiden. Zingen en entertainen is mijn leven. Ik ga altijd voor de volle 100 %. Ik wil de mensen een mooie avond geven en ik wil dat ze met een goed gevoel naar huis gaan. Dan is mijn missie meer dan geslaagd.”

De basis van het succes van Frank Valentino ligt in de jaren negentig, toen hij met Nederlandstalige versies van ‘Volaré’, ‘Delilah’ en de single ‘Mijn hart is vrij’, zowat een Tien om te Zien-abonnement had. “Ik heb vaak voor veel mensen opgetreden. In eigen land, maar ook in het buitenland. Als je eenmaal gebeten bent door de muziekmicrobe, dan laat die je nooit meer los. Je blijft verslaafd aan de onvoorwaardelijke liefde voor muziek, het applaus van het publiek en de dankbaarheid van je fans. Ik herinner me nog dat we ooit eens een Tien om te zien-opname hadden in ’t Kuipke, maar dat is al lang geleden. Ik heb van toen onthouden dat het een gezellige zaal is en dat het publiek ervan houdt om mee te doen en vooral mee te zingen. Heerlijk toch!”

Info en tickets

Tickets voor het Festival van de Ambiance op 2 december in ’t Kuipke Gent, met De Romeo’s, Christoff, Lindsay, Jettie Pallettie, Willy Sommers, Sam Gooris, Laura Lynn, Jan Smit, maar dus ook met Danny De Roover, Torsten, John Dennis en Frank Valentino, bestel je online op www.festivalvandeambiance.be of telefonisch op 070/345.345 (Max. €0,30/Min).


› Gepubliceerd dinsdag 7 november 2017 om 17:18 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook