Sterrennieuws
Televisie | Vlaanderen

› Culinair Thailand met Roger van Damme

Roger van Damme heeft zijn hart verloren aan Thailand en dat ontdek je in het nieuwe programma Culinair Thailand. In dit programma laat hij ons kennismaken met de typisch Thaise producten, de overheerlijke Street food & de gerechten van lokale topchefs. Hij geeft je een exclusief reisverslag met enkele Thaise Roger creaties op unieke plekken in Thailand waaronder de Noordelijke steden Chiang Mai en Chiang Rai, de hoofdstad Bangkok, de Oostelijke stad Chantaburri en enkele kusthavens in de buurt van Pattaya. Proef mee van de prachtige smaken, geuren en kleuren van ... Culinair Thailand.

Roger van Damme: “Ik vind de Thaise keuken een zeer boeiende keuken: al die smaken, geuren en kleuren zijn fantastisch! Door het zeer fijn snijden van groenten krijgt de keuken bovendien een andere smaak. Zo kan je citroengras fijn of grof snijden, wat een gerecht volledig van smaak kan doen veranderen. Hun curry's worden altijd gestampt in plaats van gemixt, wat voor andere smaaknuances zorgt. Die subtiliteit in technieken en producten trekt me enorm aan. Wat betreft de smaak vind ik de afwisseling tussen zoet en pikant heel fijn. En dan zijn er nog de internationale invloeden: van Italiaans tot Chinees. Ik heb het voorgevoel dat Bangkok door al die invloeden de komende jaren voor vele chefs dé ‘place to be’ zal worden.”

Culinair Thailand met Roger van Damme, op zaterdag 2 september om 20u40 en 23u30 op njam!


› Gepubliceerd vrijdag 18 augustus 2017 om 11:20 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook