Sterrennieuws
Gossip | Vlaanderen / Nederland

› Clown Bassie stopt op 82-jarige leeftijd

Vandaag verscheen het bericht dat Bas van Toor (Clown Bassie, 82 jaar) er definitief mee ophoudt. Hij gaf na lange tijd zijn eerste en enige interview aan het Nederlandse weekblad 'Weekend' en richt zich nu op zijn verdere herstel.

Dankzij vtmKzoom waren Bassie & Adriaan in 2010 weer helemaal terug in Vlaanderen. De kinderzender bracht hun avonturen opnieuw op de buis. Een waar kijkcijferkanon. Aad van Toor (Adriaan) was dan al even met pensioen, maar Bas van Toor (Bassie) speelde nog steeds de clown. Bas van Toor werd sinds de heruitzendingen dan ook weer volop gevraagd in ons land met o.a. voorstellingen van zijn "Bassie Lachspektakelshow". Jaren toerde hij succesvol langs Vlaamse podia met telkens uitverkochte voorstellingen. Op 1 december 2013 nam Bas van Toor afscheid van zijn theatershow in het Oost-Vlaamse Oosterzele met op 1 dag opnieuw twee uitverkochte vertoningen. Deze shows gaf hij samen met zijn grote Belgische fan en vriend Maxim Liebaert. Sindsdien begon hij wat kleinschaliger te werken, maar ook dan bleef hij graag gezien en veel gevraagd als gast op tal van Vlaamse evenementen.

In 2015 vonden er in ons land ook opnames plaats met Bassie & Adriaan samen voor de speelfilm 'Keet & Koen en de Speurtocht naar Bassie & Adriaan', geproduceerd door Marmalade en Mountainroad Entertainment Group B.V. en deze prent diende als eerbetoon aan deze 2 artiesten. De première werd georganiseerd in Oostende op het filmfestival. Hierbij werden Bas en Aad van Toor flink in de bloemetjes gezet en ontvingen beide een Lifetime Achievenement Award, of ook wel de Ensor. Deze prijs kregen ze voor hun grote en belangwekkende bijdrage aan de Nederlandstalige televisie.

Afgelopen zomer brachten zowel Bas als Aad van Toor elk hun eigen bibliografisch boek uit en organiseerden ze - met medewerking van fan, medewerker en vriend Martijn Passchier - twee maand lang een heuse Bassie & Adriaan tentoonstelling in hun eigen woonplaats Vlaardingen (NL). Dit was voor het duo hun laatst gezamenlijke verschijning samen in hun welbekende kostuums. Hierbij konden de fans met hun helden nog 1 keer samen op de foto. En speciaal voor het publiek kroop Bas van Toor ook voor 1 keer in de huid van zijn boevendubbelrol 'Vlugge Japie' om met alle bezoekers op de foto te gaan.

Kort na hun tentoonstelling was Bas van Toor ook nog te gast in het programma 'Gert Late Night' in de uitzending van 6 september 2017 op VIER. Op dit ogenblik zijn laatste televisie-interview hier bij ons.

Voor de fans die het gehele oeuvre van Bassie & Adriaan in huis willen halen, er bestaat een caravanbox met daarin 28 DVD's en is te koop in diverse winkels en webshops. Ook op hun eigen 'Bassie & Adriaan YouTube Channel' kunnen de fans terecht voor heel wat jeugdsentiment. En wie weet binnenkort misschien ook wel via Netflix?! Want in Nederland voeren de 3FM Radio DJ's Mark + Rámon actie om de clown en acrobaat op Netflix te krijgen. Wordt beslist nog vervolgd...


› Gepubliceerd woensdag 16 mei 2018 om 18:07 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook