Sterrennieuws
Muziek | Internationaal

› Chris Van Tongelen, Ronn Moss en Melanie Wiegmann zingen Together We Are Strong

“Drie jaar geleden had ik al het idee om een benefietsingle uit te brengen, nadat ik een aangrijpende reportage had gezien op televisie over het Kinderkankerfonds. Een vereniging die zich inzet voor kinderen die getroffen zijn met kanker, nog steeds één van de vreselijkste ziektes. Vooral de gezinnen die getroffen worden hebben hulp nodig, zowel financieel als psychologisch. Vic Dennis, hoofdredacteur van Primo, bracht mij een paar jaar geleden in contact met Ronn Moss, die bij het grote publiek bekend is als Ridge Forrester uit ‘Mooi en Meedogenloos’," vertelt Chris Van Tongelen aan Sterrennieuws.

"Vic en Primo brachten mij ook in contact met Melanie Wiegmann, bekend als zangeres Natascha uit de populaire tv-soap ‘Sturm der Liebe’. Op het moment dat ik met haar stond te zingen, wist ik dat het tijd was voor ‘Together We Are Strong’. Volgens mij is het de eerste keer in de tv-geschiedenis dat drie acteurs uit verschillende internationale daily’s zich verenigingen om samen een liedje op te nemen voor het goede doel. Dinsdag 19 december verschijnt de fysieke single in krantenwinkels en tankstations, en alle opbrengsten uit de verkoop gaan integraal naar het Kinderkankerfonds. We doen deze actie ook met de steun van ondernemer Jan Callebaut. Hij steunt ons volledig in onze plannen”, vult Van Tongelen aan.

Samen met z’n goede vriend Paul Vermeulen, schreef Chris ‘Together We Are Strong’, een nummer dat opgenomen werd in de Globe Studio’s van Patrick Hamilton. “Mijn zoon Toon heeft de montage van de clip gedaan en dat was geen sinecure, want Frank Abbeloos en David Van Driessche hadden maar een paar uur tijd om hem te draaien in de omgeving van het Van der Valk Hotel in Nazareth. Het was letterlijk draaien tegen de klok, maar we zijn allemaal super tevreden van het resultaat.”

Buitenland

Voor Familie-acteur Chris Van Tongelen is het de tweede keer dat hij een trio vormt met soap-collega’s, “maar het is de eerste keer dat internationale soap-sterren zich verenigen om samen een liedje uit te brengen voor het goede doel. Ja, het gebeurt bij ons in Vlaanderen, maar de kans is niet onbestaande dat het verhaal ook wordt opgepikt in het buitenland. Wie weet krijgt onze single een internationaal vervolg. Ronn (Moss) vertelde mij dat ze in Griekenland geïnteresseerd zijn, maar ik blijf nuchter met m’n twee voeten op de grond staan. Worden we internationaal gevraagd, dan hangt het af van onze agenda’s. Naast De Romeo’s, ben ik momenteel ook nog druk bezig met musicals. Roodkapje ging al in première en de spektakelmusical Mozart doet dat begin december. We hebben alle drie onze bezigheden, maar samen met Ronn Mos en Melanie Wiegmann wil ik zoveel mogelijk centen ophalen voor het Kinderkankerfonds, want die kinderen hebben ook recht op een mooie toekomst, ondanks de ellende die hen is overkomen.”

De single ‘Together We Are Strong’ van The Primo Stars Ronn Moss (Mooi en Meedogenloos), Chris Van Tongelen (Familie) en Melanie Wiegmann (Sturm der Liebe), ligt vanaf 19 december voor slechts €1 meerprijs gedurende 2 weken exclusief op de Primo die je kan vinden in de winkels. De verkoopsopbrengsten van de single worden doorgestort naar het Kinderkankerfonds.


› Gepubliceerd woensdag 29 november 2017 om 16:04 uur door Robrecht Van Goolen


› Meer berichten uit Muziek

zondag 17 november 2019 om 16:00 uur

› Waar is Mathi(as) Vergels?

vrijdag 25 oktober 2019 om 13:00 uur

› Nieuw album voor Laura Tesoro: Limits

vrijdag 11 oktober 2019 om 17:00 uur

› John Terra heeft nieuwe single Elise


Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook