Sterrennieuws
Theater | Vlaanderen

› Cabaretduo maakt sketch die aan In De Gloria doet denken

De laatste dagen circuleert op het internet een filmpje dat zo geplukt zou kunnen zijn uit het oeuvre van In De Gloria. We zien in eerste instantie een aantal mensen van diverse pluimage die wel erg kwaad blijken om de opvoering van de cabaretvoorstelling 'In De Wolken.' Maar de pientere kijker krijgt al snel door dat het de makers van de voorstelling zelf zijn die de verschillende hoedanigheden aannemen ter promotie van hun voorstelling.

Naar eigen zeggen, wil het duo z'n veelzijdigheid als acteurs tonen die ook in hun voorstelling aan bod komt, alsook de absurde humor. Met het filmpje wordt tegelijkertijd duidelijk dat beide heren in het dagelijks leven respectievelijk televisieregisseur en theaterschrijver zijn.

De voorstelling, In De Wolken, ging in première in februari. Daar waar het komisch duo in eerdere voorstellingen en bond allegaartje aan sketches brachten, hebben ze het nu op een meer autobiografische leest geschoeid.

Het verhaal begint bij iemand die dertig jaar wordt. Op het midden van z'n verjaardagsfeest ziet hij in een flits de rest van z'n leven voor zich. Dit is het startschot voor een rollercoaster aan sketches die passeert langs alle levensvragen die je je op dat moment kan stellen. Het komisch duo speelt op die manier meer dan 25 personages aan een razend tempo.

Eerder wonnen ze al de zilveren kabouter in Nederland en werden ze vergeleken met 'Kommil Foo in z'n jonge jaren' en 'Gaston & Leo van deze tijd.' En nog steeds komt er één ding steevast terug: de kinderlijke naïviteit waarmee absurde thema’s van levensbelang blijken en ingenieuze vondsten die de voorstelling naar een hoger niveau tillen.

Ben je na het zien van hun filmpje nieuwsgierig geraakt? De voorstelling wordt hernomen op 10, 11, 12, 16, 17, 18 november in theater Het Klokhuis, Antwerpen.

Tickets en info: www.koningtriton.be


› Gepubliceerd woensdag 25 oktober 2017 om 11:00 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook