Sterrennieuws
Musical | Vlaanderen

› Blood Brothers brengt muzikale hoogtepunten op de Cultuurmarkt en te bekijken vanaf 7 september

Op de Cultuurmarkt van Antwerpen zal ook de musicalproductie ‘Blood Brothers’ van InTeam niet ontbreken. Naar aanleiding van de succesvolle eerste run wordt de herneming van Blood Brothers de muzikale kick-off van theaterseizoen 2018-2019.

De voorstellingen van ‘BLOOD BROTHERS’, in april, werden door pers en publiek met lovende kritieken omarmd. De korte run kon de vraag naar tickets niet aan en daarom werd besloten de musical te hernemen vanaf 7 september in de Rode Zaal van het Fakkeltheater.

Buiten een aantal wisselingen in het ensemble, die o.a. door studenten van de Musicalopleiding in Brussel worden ingevuld, blijft de hoofdcast ongewijzigd. Jeroen Logghe en Jervin Weckx spelen de onfortuinlijke broers en Emelien Raats hun ‘love interest’. Sarah Kefi kruipt weer in de rol van Mevrouw De Leeuw en Pieter Van Keymeulen zet opnieuw op onnavolgbare wijze zijn rol van Verteller neer. Liesbeth Roose speelt Mevrouw Janssens, de glansrol waarvoor ze bejubeld werd. Regisseur Niels de Valk en muzikaal leider Pietro Ramman leiden de herneming in goede (muzikale) banen.

PROGRAMMA CULTUURMARKT

- In het kader van het musicalproject van Open Doek brengt InTeam om 11 uur een kleine selectie muzikale scènes uit de productie. De voorstelling gebeurt in het Keldertheater van het Fakkeltheater.

- Om 15 uur staat dan de voltallige cast van Blood Brothers op het musicalpodium van de Groenplaats en brengt een aantal muzikale hoogtepunten uit de voorstelling, waaronder de evergreen ‘Tell Me It’s Not True’ (Zeg Dat Het Niet Waar Is).

HERNEMING

Een kleine twee weken later gaat dan de herneming weer van start. Van 7 tot en met 16 september staat de productie voor 7 voorstellingen opnieuw in de Rode Zaal van het Fakkeltheater en trapt daarmee het theaterseizoen 2018-2019 af.

Het lijkt erop dat InTeam Producties de maand september – traditiegetrouw een ‘lauwe’ theatermaand volgens velen – zal gaan claimen. Voor september 2019 plant InTeam de kick-off van het nieuwe theaterseizoen in het Fakkeltheater met de musical ‘Kiss Of The Spiderwoman’, die voor het eerst in Vlaanderen te zien is!

WAT TE VERWACHTEN?

Blood Brothers, tekst en muziek door Willy Russell, was één van de langstlopende producties op het Londense West end en werd overladen met prijzen. In Nederland was de voorstelling in drie versies te zien, in 1989, 1999 en in 2015 met o.a. Vera Mann in de hoofdrol. In Vlaanderen was de productie slechts éénmaal professioneel te zien: in 2004 in een uitvoering door Studio100 in Zaal Elkerlyck.
InTeam Producties debuteerde in 2015 met de rockmusical RENT. Deze productie bleek een schot in de roos en werd tien keer gespeeld in een uitverkocht Fakkeltheater in Antwerpen. Na een flinke adempauze om een goede structuur op te zetten, bracht het jonge productiehuis in april 2018 de hitmusical ‘Blood Brothers’ van Willy Russell in de Rode Zaal van het Fakkeltheater en herneemt deze musical wegens groot succes vanaf 7 september.

De doelstelling van InTeam producties: het samenbrengen van bijzonder getalenteerde amateurs en pas afgestudeerde professionals in een kwalitatieve symbiose. Daarbij legt InTeam de nadruk op talentontwikkeling en werkervaring en doen daarvoor beroep op professionele ondersteuning. InTeam kiest voor het type musical dat gekenmerkt wordt door kleinschaligheid, relevantie en vernieuwing en brengt dit in een origineel en doorgedreven concept naar de scène.

InTeam Producties brengt ‘Blood Brothers’ in een vernieuwend concept met een 13- koppige cast - een mix van veelbelovende afgestudeerde musicalacteurs en getalenteerde amateurs -, live begeleid door een orkest van 6 musici.

Wat gebeurt er als een tweeling bij de geboorte wordt gescheiden en opgroeit in twee totaal verschillende milieus? Door toeval leren ze elkaar toch kennen en worden beste vrienden.
Maar de kansen die de ene door zijn opvoeding gekregen heeft, zijn de bron van jaloezie voor de andere. Is de bloedband die ze (onbewust) delen sterk genoeg om de barrières te doorbreken?

Info en tickets: www.fakkeltheater.be/voorstelling/blood-brothers


› Gepubliceerd vrijdag 24 augustus 2018 om 14:57 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook