Sterrennieuws
Theater | Vlaanderen

› Bischops & De Ridder trekken door Vlaanderen

De kop is eraf voor Janine Bischops en Linda De Ridder want vandaag kende het duo de aftrap van hun two-womenshow. Met de eigenzinnige titel 'Bischops & De Riddder' brengt Theatertainment een uiterst krachtige voorstelling. Op de scène zetten de 2 actrices diverse personages en sketches neer die een blik werpen op het dagdagelijkse reilen en zeilen in onze samenleving. 99% onvervalst grappig en herkenbaar gênant. De overige 1% is gereserveerd voor de rauwe waarheid die het publiek tussen de lachtranen door ook even doet slikken. Nog tot december gaan deze dames samen op pad door heel Vlaanderen.

Janine Bischops en Linda De Ridder hebben in het verleden al samen op de planken gestaan, maar kiezen er nu bewust voor om als duo samen op te treden. "Hoewel we beiden al jaren in het vak staan, kunnen we van elkaar nog veel leren," vertelt Janine aan Sterrennieuws. "We hebben erg uitgekeken naar deze première en zijn een beetje bang voor de snelle kostuumwissels tussen de scènes. Maar met de hulp van regisseur en komediespecialist Dirk Lavrysen zijn we in goede handen."

Regisseur Dirk Lavrysen spreekt alvast graag van "een match made in heaven", "Dit is niet louter een sketchesshow, een komische conference, grappige dialoog, monoloog of stand-up act, het is een mix van dat alles. Dat maakt deze voorstelling uniek en vooral vernieuwend. Janine en Linda laten zien dat melancholie en humor wel héél dicht bij elkaar kunnen liggen.".

Bischops & De Ridder: waar komt de mosterd vandaan?

"Voor deze voorstelling konden we puren uit het rijke repertoire van de Brugse comédienne Jacqueline Compernolle. Jacqueline is ondertussen bijna 90 en treedt weliswaar niet meer op, maar ze heeft een schat aan teksten en sketches die de basis voor deze voorstelling vormden," getuigt Dirk Van Vooren aan Sterrennieuws. "De sketches die zich afspelen op de bühne, zijn zo uit het leven geplukt. Erg herkenbaar!"

Info en tickets

www.theatertainment.be of 070/691.002* max 0,30 €/min
Tickets vanaf €18

Op tour in Vlaanderen vanaf 9 september 2018, alvast tot 9 december. Binnenkort nog meer data in 2019.


› Gepubliceerd zondag 9 september 2018 om 21:00 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook