Sterrennieuws
Evenement | Vlaanderen

› Bilzen Mysteries en Ketnetgezicht Sarah Mouhamou zoeken speurneuzen op vrijdag 5 januari 2018

Ook tijdens de kerstvakantie is dé Limburgse toeristische attractie, Bilzen Mysteries, geopend. Jan Decleir stuurt je als gids met een tablet op pad voor een 1,5 uur durende belevingsfilm van 800 jaar geschiedenis, die zich al wandelend afspeelt rondom het prestigieuze domein van Alden Biesen. Bilzen Mysteries scoort tijdens het eerste jaar meer dan 25.000 bezoekers en wordt op o.a. Tripadvisor meermaals beloond met positieve comments en maximale sterren als gezinsattractie.

Speciaal voor de kids, maar ook voor de ouders en grootouders, komt Ketnetgezicht Sarah Mouhamou als bv-nimf op vrijdag 5 januari de kerstvakantie afsluiten. “De jongens die langskomen krijgen die avond een riddermasker en voor de meisjes hebben we bloemenkransen voorzien. Een leuk extraatje voor wie deelneemt aan onze speurtocht. Als gastvrouw geef ik tips en uiteraard maak ik die avond met plezier foto’s en selfies”, zegt Sarah enthousiast.

In afwachting van Sarah haar 2de en laatste doortocht op Bilzen Mysteries, hadden wij een openhartig gesprek met de 22-jarige Kempense over Ketnet, haar Marokkaanse roots en haar ambitieuze zoektocht.

Hoe voelt het om de jongste Ketnet-wrapster te zijn?
Mijn collega Thomas Van Achteren (ex-Bandits) is de jongste. We zijn van hetzelfde jaar, maar hij verjaart later, waardoor hij de jongste is. Ketnet is een fijne plek om te zitten. Het mooie is dat je van alles kan uitproberen zonder dat het fout is. Een kweeklabo, maar dat klinkt raar hoewel het inderdaad fijn is om te experimenteren op televisie. Ketnet is voor mij echt de tofste zender van de hele wereld. Ik amuseer mij geweldig.”

Was Ketnet-wrapster worden een droom die in vervulling is gegaan?
“Ik wou vroeger al iets doen in de media. Ketnet, ja dat kende ik maar ik had nooit durven dromen dat ik ooit deel zou uitmaken van de ploeg. Ik dacht, ik doe mee aan de selecties en we zien wel waar we uitkomen maar dat ik ook effectief die kans zou krijgen sloeg alles. Ik ben Ketnet ontzettend dankbaar voor alle kansen die ze mij gaven en geven.”

Hoe moeilijk is het om op je 22ste samen te werken met kinderen? Je bent zelf nog relatief jong...
“Ik vind het niet moeilijk, vooral heel leuk. Ik moet oppassen wat ik zeg (lacht), maar kinderen zijn altijd een dankbaar publiek. Ze zijn zo eerlijk, zo zichzelf, waardoor er heel wat volwassenen zijn die daar een voorbeeld aan kunnen nemen. Dat is het jammere aan volwassen worden. Dat gevoel groeit er dan een beetje uit, maar ik zorg er zelf voor dat het kind in mij wakker blijft. Wees maar gerust (lacht)."

Is Ketnet voor jou de springplank naar meer?
"Als je kijkt naar enkele grote namen van nu (Niels Destadsbader, Sven Ornelis, Peter Van de Veire, nvdr). Velen van hen zijn allemaal bij Ketnet begonnen, dus dat is hét bewijs dat de zender talent ontwikkelt. Ik hoop dat als mijn Ketnet-avontuur stopt er voor mij een andere deur opent. In dat opzicht wil ik graag doorgroeien. Ik ben nooit een planner geweest. Niet op school en niet nu. Ik zie wel wat het leven mij brengt, maar ik heb best nog veel ambitie. Ik zou graag in de media blijven werken, maar nu wil ik vooral ontdekken wat mijn ding is, want daar ben ik nog niet uit.”

Waarom is volgens jou voor kinderen, ouders en grootouders Ketnet dik okay?
"Ketnet is een veilige haven, maar daar wordt ook door zoveel mensen keihard aan gewerkt, waardoor ouders hun kinderen zorgeloos kunnen laten ronddwalen op onze app’s. Ze kunnen alle programma’s kijken zonder dat zij zich zorgen moeten maken en vragen stellen: “Mogen ze dat wel kijken?”, “Is het nog niet te vroeg voor hun leeftijd?”, “Zit er iets in dat ik liever niet wil dat mijn kinderen al kunnen zien?” Dus, daar zijn wij met Ketnet goed in, als ik dat mag zeggen."

Mouhamou, klinkt exotisch, maar toch is Sarah van iedereen?
"Ik ben de eerste Marokkaanse Ketnetwrapster, wat heel tof is voor de Marokkaanse kindjes, omdat zij zich op een bepaalde manier ook weer betrokken voelen en dat is kei leuk. Ik merk dat wanneer er kindjes naar me toekomen: “Oh, Sarah. Jij bent ook van Marokko afkomstig. Ik ook”, en dat creëert een band voor die kindjes. In iedereen is wel iets van herkenning te vinden en ik vind dat Ketnet daar in geslaagd is. Ik ben geen uitgesproken boegbeeld, maar ik ben wel van iedereen."

Hoe was het om bv-nimf te zijn op Bilzen Mysteries?
"Oh, dat was geweldig. Ik had gezien en gehoord dat Annemie Ramaekers en Nasrien Cnops zich geweldig geamuseerd hebben. Mijn eerste keer was spannend, want plots was ik niet meer Sarah van Ketnet maar wel een bv-nimf. Een elfje dat als gastvrouw de kindjes mocht ontvangen, in een aangepaste outfit, maar ik vond het zalig."

En op vrijdag 5 januari kom je terug?
"Ja, en ik kijk daar erg naar uit. De mensen moeten als ze de kans krijgen Bilzen Mysteries komen bezoeken. Alles komt samen in een interactieve wandeling. Je duikt terug in de geschiedenis, maar ondertussen ben je in het nu. Je krijgt met je tablet een unieke film en extra informatie. Al je zintuigen worden geprikkeld wat deze attractie zo boeiend maakt.

Vrijdag 5 januari, tijdens de laatste week van de kerstvakantie, kom ik nog eens gezellig terug. Vanaf 18.30 tot 21.00 uur ben ik gastvrouw en zijn alle kids met hun ouders en grootouders van harte welkom. Wie meespeurt krijgt een extra cadeautje. Voor de jongens is dat een riddermasker en de meisjes krijgen een bloemenkransje. Tickets en meer info over Bilzen Mysteries en de laatste bv-nimfenavond met mij op 5 januari, via www.bilzenmysteries.be Ik hoop dat er net als de vorige keer veel volk komt, zodat het opnieuw een leuke avond wordt. Ik kijk er alvast naar uit!"


› Gepubliceerd vrijdag 29 december 2017 om 00:00 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook