Sterrennieuws
Evenement | Vlaanderen

› Belgium's Got Talent deelnemers tonen hun kunsten tijdens Xtreme Xperience in De Schorre in Boom

Niet alleen de jury van Belgium’s Got Talent, maar ook wij keken vanaf het puntje van onze stoel mee naar de audities van Gilles Van de Sompel en de mannen van Get Insane tijdens de populaire talentshow. Zo toonde Flatland BMX’er Gilles de coolste tricks met zijn BMX en zette de groep Get Insane een adembenemende show neer met hun skateboards, BMX’en en pocketbikes. Net zoals Yannick Lis, die enkele jaren geleden ook de jury verbaasde met zijn slackline-act, willen Gilles en Get Insane zo hun onbekende sporten aan het grote publiek tonen. En dat doen ze niet alleen bij Belgium’s Got Talent, want op zondag 13 mei kan je samen met Gilles, Yannick en Get Insane tijdens het sportfestival Xtreme Xperience kennismaken met hun favoriete sporten! Kijk je liever toe? Geen probleem, want de atleten zullen naast de stoere workshops ook enkele spectaculaire shows geven. Spektakel verzekerd dus!

Enkele jaren geleden verbaasde Yannick Lis de jury van Belgium’s Got Talent met zijn originele slackline-act. Dit jaar volgen Flatland BMX’er Gilles Van de Sompel en de groep Get Insane zijn voorbeeld en laten ze verbluffende tricks zien met hun BMX’en, skateboards en pocketbikes. Sommigen onder ons zullen gegarandeerd met een bang hart toegekeken hebben tijdens de audities, maar anderen hebben dan misschien net zin gekregen om zich ook eens te wagen aan de onbekende extreme sporten van Yannick, Gilles of Get Insane. Behoor je tot deze laatste categorie? Kom dan op zondag 13 mei een kijkje nemen bij het sportfestival Xtreme Xperience, want je kan er slackline, Flatland BMX of één van de andere 50 onbekende en extreme sporten komen uitproberen. Voor het sportfestival wordt het Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in Boom omgetoverd tot een gigantisch speelveld, waar je je een hele dag lang kan komen uitleven.

Over Gilles Van de Sompel, Yannick Lis & Get Insane

Gilles Van de Sompel is in het dagelijks leven Technical Director, maar na zijn uren is hij vaak terug te vinden op zijn BMX. Hij beoefent dan Flatland BMX, een sport die hij zelf omschrijft als breakdance op een fiets.

Yannick Lis beoefent de sport slackline. Een slackline is een lint dat strak aangespannen wordt tussen twee bomen of andere spanpunten, om er vervolgens coole tricks op uit te voeren. Yannick is een ervaren sportklimmer en leerde zo slackline, dat zijn oorsprong vindt in de klimsport, kennen. Sindsdien is hij een gedreven slackliner.De groep Get Insane heeft zijn naam zeker niet gestolen. De vier mannen voeren samen de gekste stunts uit met hun BMX’en, skateboards en pocketbikes. De groep is ontstaan door de gedeelde passie voor extreme sporten van de atleten en is ondertussen een echte ‘way of life’ geworden.

Over Xtreme Xperience

Xtreme Xperience is dit jaar toe aan zijn negende editie en heeft ook dit jaar weer enkele nieuwe sporten in petto. Zo kan je komen kennismaken met paal acrobatie, waterski pop-up cable en BMX lake jump. Daarnaast staan er ook enkele spectaculaire sporten op het programma: circusacts van Ell Circo D’ell Fuego en unicycling. Ell Circo D’ell Fuego geeft demonstraties van de spannendste circusacts waarna je zelf deze circustechnieken kan uitproberen, terwijl je bij unicycling leert balanceren en coole trucs uitvoeren met een éénwieler.

Verder staan er nog talloze andere sporten op het programma, die allemaal in het teken staan van één van de vier natuurelementen: water, aarde, lucht of vuur. Parapente, freerunning, freestyle BMX, wakeboarden, flyboarden, breakdancebattles en snowboarden zijn slechts enkele voorbeelden van sporten waar je je aan kan wagen tijdens Xtreme Xperience.

Bovendien staat er een team van de beste topatleten de hele dag paraat om je spectaculaire demonstraties te geven maar vooral ook om je te coachen bij hun favoriete sporten. Gaat dit wat te ver voor jou? Geen nood, want Xtreme Xperience is niet enkel voor de professionals en waaghalzen onder ons. Iedereen kan komen kennismaken met tal van sporten of je kan je skills komen tonen aan het grote publiek. Sportief en niet sportief, jong en oud, iedereen is welkom op het sportfestival.


› Gepubliceerd vrijdag 27 april 2018 om 18:19 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook