Sterrennieuws
Televisie | Vlaanderen

› Bart De Pauw tweede gast in Alleen Elvis

In de tweede aflevering van het vijfde seizoen Allleen Elvis blijft bestaan ontvangt Thomas Vanderveken televisiemaker Bart De Pauw. De bedenker van een aantal van de meest populaire Vlaamse tv-programma’s in de voorbije 20 jaar, brengt voor één keer zijn eigen favoriete beeldfragmenten mee.

Alleen Elvis blijft bestaan begint op zaterdag 2 september. Dan is de Vlaams-Amerikaanse muzikante Trixie Whitley te gast bij Thomas Vanderveken.

Creatief genie

De kleine Bart De Pauw maakt stripboekjes, met zijn zussen als trouw publiek. Zij lezen de boekjes en hij bekijkt hun reacties. Televisie fascineert hem en hij begint te figureren in Meester, hij begint weer!. Al snel schrijft hij mee aan de scenario’s en bedenkt hij nieuwe verhaallijnen.

Met de reeks Buiten de Zone toont hij zijn creatieve genie. Schalkse Ruiters maakt het bekend in heel Vlaanderen. De Mol is legendarisch. Kwaliteit is de rode draad in al die producties en Bart is de strenge bewaker ervan. Als mediageile en aandacht zoekende BV in het Geslacht De Pauw, stuntelend in De Biker Boys: elke rol tilt zijn populariteit verder op.

Bart De Pauw noemt zichzelf een beetje lui, maar ondertussen bedenkt, schrijft, filmt en monteert hij wel voor eigen rekening in zijn productiehuis Koekentroef. Twee tot de zesde macht gaat zijn vijfde seizoen in. It’s Showtime met Bart De Pauw in de studio van Alleen Elvis.

Bart kiest voor wat hem inspireert bij het maken van televisie. Fawlty Towers staat met stip op één, omdat de reeks zo ingenieus in elkaar zit. Waarom dat zo is, dat legt hij uit bij Thomas.

Op zaterdag 9 augustus om 22.10 u. op Canvas en vrtnu.be.

Jubileumjaar Alleen Elvis blijft bestaan

Luc Alloo was destijds de eerste gast. Ondertussen schoven er 64 spraakmakende gasten aan bij Thomas Vanderveken aan tafel. En dit najaar komen er opnieuw acht bij. In New York, Genua, over de taalgrens en doorheen Vlaanderen graven ze nu al diep in hun beeldgeheugen: na Trixie Whitley en Bart De Pauw mogen we ook nog uitkijken naar een passionele regisseuse, een internationaal gelauwerde fotografe, een ethische ondernemer, een erudiete Nederlandse dichter, een Waalse journaliste en een hoogleraar psychoanalyse. Allemaal komen ze dit najaar vertellen over hun passies en verwondering in het nieuwe seizoen van Alleen Elvis blijft bestaan.

Speciaal voor dit jubileumjaar kreeg Alleen Elvis een gloednieuw decor en logo. Het programma gaat er dus helemaal anders uitzien, maar verder blijft alles hetzelfde: aan de hand van negen door henzelf gekozen videofragmenten praat Thomas Vanderveken met zijn gasten over leven en werk, over motivatie en inspiratie.


› Gepubliceerd woensdag 9 augustus 2017 om 15:10 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook