Sterrennieuws
Televisie | Vlaanderen

› Arnout Hauben neemt kijkers mee op een uitzonderlijk avontuur rond de Noordzee in nieuw programma

Arnout Hauben kondigde in een video op zijn Facebookpagina aan dat hij binnenkort rond de Noordzee trekt voor een nieuw programma op Eén. Hij neemt in zijn eigen gekende stijl de kijkers mee op een uitzonderlijk avontuur dat vertrekt in Brugge en helemaal rond de Noordzee leidt, om in Antwerpen weer thuis te komen.

Tijdens zijn tocht van meer dan 5000 kilometer gaat Arnout op zoek naar de rijke geschiedenis van ‘onze’ zee en vertelt hij verrassende verhalen die zich op en rond het water hebben afgespeeld. Van de komst van de Vikingen tot de noodlottige storm die op kerstavond in 1330 Oostende vernielt. Over de pest, nieuwe ideeën en wetenschap die zich stuk voor stuk langs de Noordzee hebben verspreid. Van de wereldoorlogen die er werden uitgevochten, over de evolutie van de visserij, tot de gevolgen van de opwarming van de aarde voor het leven in onze zee.

Arnout gaat op pad met twee mede-avonturiers, geluidsman/dronepiloot Ruben Callens en cameraman Philippe Niclaes. Samen trekken zij langs de kust en over de zee, te voet en met het openbaar vervoer, met ferryboten, vrachtschepen en reddingssloepen langs de grillige grenzen van de woelige Noordzee. Onderweg praat Arnout op zijn typische manier met de boeiende mensen die hij tegenkomt en laat hij heden en verleden moeiteloos in elkaar overvloeien.


› Gepubliceerd donderdag 5 april 2018 om 00:00 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2019
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook