Sterrennieuws
Evenement | Vlaanderen

› Antwerpen Proeft: Carl Huybrechts hakt Bart De Wever in de pan in eerste Omelettenbattle ooit

"Het weer is gedraaid en helemaal in ons voordeel," vertelt Claudia Engelen van Antwerpen Proeft. "Het is geen weer om naar de zee te gaan, wel perfect om naar Antwerpen Proeft te komen en te genieten van heerlijke gerechtjes van 50 mooie restaurants."

"Allebei onze indoorhallen zaten donderdag vol en ook buiten was het druk," vervolgt Engelen. "Als we het weerbericht mogen geloven, zitten we met voor 50% outdoor en voor 50% indoor stands, bars en terrassen trouwens ook voor de volgende 3 festivaldagen goed."

Naessens en Meus

Daarnaast is in 2018 op Antwerpen Proeft meer te doen en te zien dan ooit. Enkele highlights? Leer je eigen brood bakken in het nieuwe AEG Baking Lab en neem het 's avonds gewoon mee, om thuis na te genieten. Grill master Birger Allary, winnaar van Mijn Pop-uprestaurant 2017, leert je het klappen van de barbecuezweep in de eveneens nieuwe Weber Grill Academy. Elke dag staat Nick Bril op het podium, waarmee de tweesterrenchef van restaurant The Jane definitief uit de schaduw van Sergio Herman treedt. En voor het eerst komt Pascale Naessens langs, op zaterdag kookt ze zelf live gerechten. Verder wordt Jeroen Meus van vrijdag tot zondag verwacht.

Omelettenbattle

Maar er is meer. Ook de eerste Omelettenbattle ooit is een feit. Wie bakt het snelst een omelet? Carl Huybrechts hakte Antwerps burgemeester Bart De Wever alvast gewiekst in de pan met een tijd van 1'12". De Wever moest het onderspit delven met 1'42".

Wie echt victorie mag kraaien, weten we op zondag 13 mei, wanneer de 5de en laatste Omelettenbattle gespeeld is. Hierin neemt Nick Bril het op tegen Vlaams minister Ben Weyts.

Tickets voor € 10

Sterrenchefs, gesmaakte restaurants, bekende koppen en de betere foodtrucks bieden op Antwerpen Proeft signatuurgerechten in degustatievorm aan voor € 5 of € 7,5. Gratis kookdemonstraties en culinaire workshops zijn andere attracties van het vierdaags efestival aan de Waagnatie. Proeven, zien en actie, daar draait het om op dit dagje uit met vrienden of familie.

Een dagticket, inclusief een gratis welkomstdrankje op ons festival én achteraf een gratis huisaperitief bij een deelnemend restaurant naar keuze, heb je voor € 10.

Meer informatie en tickets: proeft.be


› Gepubliceerd vrijdag 11 mei 2018 om 00:00 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook