Sterrennieuws
Evenement | Vlaanderen

› 10 jaar De Komedie Compangnie start feestelijk het theaterseizoen

Dirk Van Vooren en Nico Warrinnier staan maar liefst 10 jaar aan het hoofd van De Komedie Compagnie. Op zaterdag 18 augustus mocht het duo de verjaardagstaart aansnijden in het gezelschap van tientallen acteurs en theatermakers die reeds samenwerkten of zullen samenwerken met De Komedie Compagnie. Op de "PLAASJ" van Antwerpen werd het programma van het nieuwe theaterseizoen voorgesteld en dat belooft een schitterend jaar te worden!

In november 2018 gaat ENE GAST, TWEE BAZEN in première in regie van Stany Crets. Hij stelde een topcast samen met Sven De Ridder, Walter Baele, Koen Van Impe, Ludo Hellinx, Kevin Bellemans, Anouck Luyten, Laurenz Hoorelbeke, Shana Pieters, Eric Baranyanka, Sven Tummeleer en Jasmine Jaspers. De volgende komedie komt er aan in het voorjaar van 2019, gebaseerd op een stuk van Ray Cooney, bewerkt door regisseur Christophe Ameye tot 'T SCHOON VERDIEP. Wie de Antwerpse burgemeester zal spelen wordt nog even geheim gehouden maar De Komedie Compagnie pakt wel al uit met knallende namen als Dirk Van Vooren, Roel Vanderstukken, Manou Kersting, Karel Deruwe, Ivo Pauwels, Jits Van Belle, Christophe Stienlet, Jeron Dewulf en Jan Van den Bosch. Maar eerst gaat De Komedie Compagnie vanaf september op tournee door Vlaanderen met DE SCHAAR ERIN, deze interactieve komedie speelden ze in 2016 in Theater Elckerlyc.

ENE GAST, TWEE BAZEN vanaf 9 november 2018

Eigenlijk is deze komedie gebaseerd op Carlo Goldoni’s theaterklassieker uit de achttiende eeuw, “Knecht van twee meesters”. Een typisch stijlvoorbeeld van de Commedia dell’Arte. Theaterrecensenten waren wereldwijd laaiend enthousiast over deze eigentijdse versie. “One man, two guvnors” kreeg talloze nominaties en prestigieuze theaterprijzen en is nu eindelijk in Antwerpen te zien in een Vlaamse bewerking.

Onze versie speelt zich af in de vroege jaren ’60 op Linkeroever in Antwerpen waarbij een jonge gast werkt voor twee totaal verschillende bazen die dit niet weten van elkaar. Wat volgt is een heerlijke komedie waarin allerlei bizarre personages opduiken tot grote verwarring van het sympathieke hoofdpersonage. Het publiek krijgt een hilarische, feestelijke voorstelling voorgeschoteld, vol humor, prachtige decors en vrolijke muziek.

'T SCHOON VERDIEP vanaf 26 april 2019

Deze bewerking en tegelijk nieuwe creatie, gebaseerd op de originele klucht ‘Out of order’ uit 1990 en geschreven door de Engelse komedieschrijver Ray Cooney, is voor het eerst in Vlaanderen te zien. De actie vindt plaats in Antwerpen in een hotelsuite (of schoon verdiep) van een chique hotel en draait om een gevonden lijk veroorzaakt door een defect schuifraam. Mocht dat lijk niet uit het raam van de suite hangen, dan zou de nacht gevuld zijn met gelach, drank en seks. Maar gelukkig is er nog altijd de persoonlijke assistent van de burgemeester, die de verkeerde man op de juiste plek is om de puinhoop op te ruimen, letterlijk en figuurlijk! Want aan het eind van de dag heeft de burgemeester een reputatie hoog te houden. Al zal het een hele uitdaging worden om dit waar te maken…

Wie de rol van de burgemeester zal spelen zal pas na de verkiezingen op 14 oktober worden bekend gemaakt. Wij zijn alvast benieuwd...

PRAKTISCHE INFORMATIE

TICKET INFO: ENE GAST, TWEE BAZEN
vanaf 9 november tot en met 8 december, voorstellingen om 20u15 of om 15u15

TICKET INFO: 'T SCHOON VERDIEP
vanaf 26 april tot en met 19 mei 2019, voorstellingen om 20u15 of om 15u15

Locatie: Theater Elckerlyc - Frankrijklei 85 – Antwerpen

www.elckerlyc.be of bij Ticketbalie op 070 691 002 (max. 0,30 euro/minuut).
Ook aan de ticketbalie van Mediamarkt op de Keyserlei
Ook aan de infobalie cultuur in de Wisselstraat
Ook aan de ticketbalie van Theater Elckerlyc 1 uur voor aanvang van de voorstelling

Tarieven vanaf 21,5 euro (inclusief reservatie, exclusief verzending)


› Gepubliceerd zondag 19 augustus 2018 om 01:00 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2020
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook