Sterrennieuws
Evenement | Vlaanderen

› Wings for Life World Run op 8 mei 2016 in Ieper

De derde editie van de baanbrekende, internationale loopwedstrijd voor het goede doel gaat volgend jaar voor een nieuw record qua aantal deelnemers, afstand en geldinzameling. Op 8 mei 2016 loopt opnieuw heel de wereld voor zij die het niet meer kunnen. Voor de 3e keer op rij zal de Belgische wedstrijd plaats vinden in Ieper.

De Wings for Life World Run combineert twee van de grootste trends in de loopwereld : lopen voor het goede doel en sporten kan iedereen, al vult deze run dat op zijn eigen kenmerkende en innoverende manier in. De Wings for Life World Run komt dus terug, voor de derde keer op rij, en dit op 8 mei 2016. Deelnemers kunnen zich vanaf nu inschrijven voor deze unieke loopwedstrijd. Voor alle loopliefhebbers wereldwijd wordt dit hét hoogtepunt van 2016. Iedereen is welkom, van beginners tot topatleten en personen in een rolstoel. Elke deelnemer maakt écht een verschil.

De Wings for Life World Run werd in 2014 in het leven geroepen om geld in te zamelen voor de Wings for Life Spinal Cord Research Foundation. Het unieke concept van deze wedstrijd is dat deelnemers wereldwijd op hetzelfde ogenblik in een gesynchroniseerde race lopen. Het evenement introduceerde ook de Catcher Car, met achter het stuur een bekend gezicht. Deze auto geeft de lopers een voorsprong en begint hen dan aan een vastgelegde snelheid in te halen. De laatst overgebleven mannelijke en vrouwelijke loper worden uitgeroepen tot wereldkampioen, maar belangrijker is dat alle deelnemers hun eigen doelstellingen en motivaties hebben die even gevarieerd en uniek zijn als de lopers zelf.

Alle inschrijvingsgelden van de Wings for Life World Run deelnemers en ook donaties van vrienden en familie die hen willen steunen om de financiële impact zo groot mogelijk te maken, gaan 100% naar onderzoeksprojecten rond het vinden van een remedie tegen ruggenmergletsels.

In 2015 namen in 33 landen over 12 tijdzones 101.280 lopers deel aan het evenement en werd er maar liefst 4,2 miljoen euro ingezameld. Met 56,33 km werd de Japanse Yuuko Watanabe tot de 2015 Wings for Life World Run Female Global Champion gekroond, terwijl Lemawork Ketema uit Ethiopië met 79,9 km in de benen opnieuw de mannelijke wereldkampioen werd. Net zoals dit in 2016 het geval zal zijn, kon het hele evenement wereldwijd gevolgd worden via een spannende livestream, die niet alleen de inspanningen, maar ook de vreugde en emoties van de lopers in beeld bracht.

“De voorbije tien jaar hebben loopevenementen op alle niveaus een grote groei gekend. In de VS alleen al werden er vorig jaar 28.000 verschillende events georganiseerd’, aldus Andy Martin, directeur van het Britse Firetail Limited, een consulting groep gespecialiseerd in strategie en onderzoek voor non-profitorganisaties, stichtingen en ngo’s. “De meeste ervan hebben elk een soort van liefdadigheidselement. Loop-events maken nu over de hele wereld, en vooral in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten, een groot deel uit van de manier waarop geld wordt ingezameld voor goede doelen.”

Lopen in groep is wereldwijd in populariteit gestegen, ongeacht eventuele links met liefdadigheid. Jens Jakob Andersen, een voormalige statisticus aan de Copenhagen Business School en medeoprichter van RunRepeat.com, deed onderzoek naar het groeiende succes van lopen in grote groepen en wees op een groei van 13,25% in marathons wereldwijd tussen 2009 en 2014, met de grootste nationale stijging in Rusland (300%), gevolgd door China (259,47%).* “Ik geloof dat lopen altijd een van de populairste sporten zal zijn dankzij de eenvoud en flexibiliteit”, merkte Andersen op.

Surf naar www.wingsforlifeworldrun.com voor meer info over inschrijvingen.


› Gepubliceerd maandag 2 november 2015 om 12:52 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2018
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook