Sterrennieuws
Televisie | Vlaanderen

› VRT zendt op zondag 10 december Islamitische eredienst uit

VRT zal voortaan twee Islamitische erediensten per jaar uitzenden. De eerste is op zondag 10 december om 10.00 uur te zien bij Eén.

Als publieke omroep heeft VRT jarenlange ervaring met het in beeld brengen van erediensten. Naast Rooms-katholieke erediensten deed VRT dit al voor verschillende erkende religies in ons land: de Orthodoxe, de Protestants en de Evangelische kerk, net als voor de Joodse gemeenschap.

Het uitzenden van erediensten zien we bij VRT als een service: Mensen die niet aanwezig kunnen zijn, kunnen op die manier de viering toch volgen. En door in alle openheid bij elkaar te laten binnenkijken, kunnen mensen elkaars geloof ook beter begrijpen.

Het is namelijk de opdracht van VRT om de Vlaming in contact te brengen met verschillende opinies, opvattingen en levensbeschouwingen. Daarom worden levensbeschouwelijke strekkingen geïntegreerd in het aanbod, op radio, televisie en online. Daarnaast organiseert VRT structureel overleg met vertegenwoordigers van de verschillende levensbeschouwelijke strekkingen.

De Islamitische erediensten worden tijdens de week opgenomen en uitgezonden op zondag, de gebruikelijke dag in onze programmagids. Indien er die dag een Rooms-katholieke eredienst gepland staat dan wordt die Islamitische eredienst hiervoor uitgezonden.

Programma-informatie:

Op 10 december zenden we het verslag uit van de Islamitische ceremonie van 6 december 2017 in de Hasaan Ebno Tabit Moskee te Genk, naar aanleiding van de verjaardag van de geboortedag van de profeet Mohammed, ‘Mawlid an-Nabi’. Sprekers zijn Dhr. Salah Echallaoui, voorzitter van het Executief van de Moslims van België, Dhr. Mohamed Kajjaj, imam verbonden aan het Executief van de Moslims van België, Dhr. Boujemaa El Ghamarti, imam van de moskee. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door het koor Rissala o.l.v. Hassan Muhammady.


› Gepubliceerd donderdag 30 november 2017 om 17:15 uur door Robrecht Van Goolen


› Meer berichten uit Televisie

vrijdag 16 augustus 2019 om 10:10 uur

› 50 jaar Woodstock door de ogen van de festivalgangers

donderdag 15 augustus 2019 om 08:00 uur

› Jeroen Meus deelt exclusieve beelden van zijn nieuwe keuken

woensdag 14 augustus 2019 om 13:00 uur

› 6 nieuwe rechters in nieuw seizoen De Rechtbank

dinsdag 13 augustus 2019 om 11:00 uur

› Eén presenteert nieuw seizoen


Sterrennieuws © 2008 - 2019
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook