Sterrennieuws
Evenement | Vlaanderen

› Veurne la Fête 2016 met Westflag, Helsinki, Radio Guga en Preuteleute op 2 september 2016

Veurne muziekstad maakt zich op voor de vierde editie van Veurne La Fête. Op vrijdagavond 2/09 wordt de markt van Veurne opnieuw de place-to-be in de Westhoek! Met deze affiche kiest Veurne resoluut de kaart van de jeugd, de muziekliefhebber en meteen ook van iedereen op zoek naar een avond vol ambiance en plezier in het schitterend decor van de Grote Markt van Veurne.

Veurne la Fête vindt plaats op de Grote Markt van Veurne en is een gratis evenement. Het start om 20.00 uur.

PREUTELEUTE

Na hun muzikale overwinningstocht op de markt van Veurne in 2014 kwam vanuit het publiek een overrompelende vraag naar meer… . Met zowel ‘Eigen Kweek’ en ‘Bevergem ‘als leidraad en de grote vraag naar een nieuw concert als motor werd de wereldberoemde band uit de ‘Koningin der badsteden’ gevraagd om de 4de editie van VLF af te sluiten! Oostende boven in Veurne dus! Preuteleute stelde in het voorjaar 2016 hun theatershow Anology voor. Met opnieuw uitverkochte zalen als resultaat. Na de sabatzomer in 2015 zetten ze in 2016 onverschrokken de annexatie bij West-Vlaanderen, van alle podia verder. Nu opnieuw met full band en nieuw werk!

WESTFLAG

Support Local Bands! DST, DAMTJE, Tiny-Z, T.O.P. en Boedalicious… laat het nu nog nobele onbekenden zijn maar wacht maar tot na VLF 2016! Deze hiphopcrew uit De Panne is niet alleen bekend door hun state-of-the-art sweaters, ook hun legendarische optreden tijdens Festival aan Zee zorgde voor de nodige muzikale golven. Begin augustus zetten ze hun eerste video-clip online. Dit talent van eigen bodem opent fier deze vierde editie van VLF. Check it out op de Grote Markt van Veurne.

RADIO GUGA

Radio Guga is de straffe festivalband rond maestroloog Guga Baul. Guga is een begenadigd stemmen-imitator en weet uit die gave al langer charmante comedy te puren. Maar de maestroloog heeft nog andere pijlen op zijn boog. Geruggensteund door een fantastische live-band trekt Guga nu volledig de muzikale kaart. Trouw aan zijn talent kruipt hij in de huid en het strottenhoofd van de meest uiteen-lopende binnen- en buitenlandse muzikale grootheden. Het concept dat Radio Guga neerzet, houdt het midden tussen een coverband en een tribute-band. Verwacht je aan een straffe live festivalband, maar uiteraard mét zang-imitatie én de nodige humor. Niets vervelender dan op de festivalweide knopen te moeten doorhakken over ‘die ene artiest op het grote podium of die andere op het kleinere podium.’

Radio Guga maakt die keuze overbodig, want je krijgt in één strakke set o.a. Editors, Ozark Henry, Raymond Van het Groenewoud, Elvis Pres-ley, Mumford and Sons, Bart Peeters, Hozier, Flip Kowlier en Stromae te horen. Radio Guga tovert ze allemaal razendsnel en schijnbaar moeiteloos op het podium.

HELSINKI

Helsinki werd opgericht door Thomas Vanels-lander. Hij was jaren sidekick in talloze bands (K's Choice, Raymond vh Groenewoud, Arno, Gorki, Hannelore Bedert, ...) en besliste dat het tijd werd om zijn plaatsje in het midden op te eisen. Al sinds zijn tiener-jaren schreef hij zelf songs, die meestal vertrokken vanuit een stuwende gitaar en melodische zanglijnen. Omdat Helsinki een groep is, haalde hij er Pim De Wolf (Thou, Tommigun, Lords Of Acid) bij als bassist, Ace Zec (Customs, Nailpin) op drums en Joos Houwen (DVKES, Statue, The Tellers) als gitarist. Ieder lid moest ook extra zang voor zijn rekening kunnen en willen nemen. Een verzoek dat iedereen graag inwilligde.

Sommigen horen flitsen Queens Of The Stone Age, anderen The Black Keys of Black Rebel Motorcycle Club. En ja, het is inderdaad met gitaren en er wordt in gezongen, maar wij horen vooral fijne, stevige liedjes. Helsinki bouwde al snel een sterke live-reputatie op door lekker ouderwets veel de baan op te gaan.


› Gepubliceerd woensdag 10 augustus 2016 om 17:36 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2019
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook