Sterrennieuws
Televisie | Vlaanderen

› Valkuil krijgt vernieuwde formule

Vijf kandidaten, vijf valkuilen, slechts één finalist: dàt zijn de ingrediënten van de prettig mee te spelen quiz Valkuil. Vanaf 4 januari 2016 van maandag tot en met vrijdag om 18.20 klapt de valkuil weer open. Tenminste: voor de vier kandidaten die de finale niet halen. Want foute antwoorden zorgen er ook in dit tweede seizoen weer voor dat de grond onder de kandidaten wegzakt zodra ze twee kennisduels verliezen.

Host Kürt Rogiers vuurt de vragen op hen af in gloednieuwe rondes, waaronder een snelle eliminatieronde met kleurrijke animatiefilmpjes van illustrator Peter Goes, auteur van het wereldwijde succesboek ‘Tijdlijn’ en recent nog topic in ‘De Wereld Draait Door’. Tactiek en strategie staan centraal, mekaar te slim af zijn is de opdracht. Via een duelsysteem moeten de kandidaten steeds een rivaal uitdagen, wat leidt tot entertainende televisiemomenten.

Wie te veel missers maakt, verdwijnt in de gretige valkuil en valt voorgoed uit het programma. Heel spannend voor de kandidaten, maar ook voor de kijker. Wanneer gaat de dreigende valkuil open? En hoe reageren de andere quizzers op de val van hun collega? Want zij zijn straks misschien de volgende…

Eén ding is zeker: vier van hen verdwijnen in de drie meter diepe kuil, één van hen speelt de finale. En er staat veel op het spel want als hij of zij de finalevraag juist kan beantwoorden, is de hoofdprijs van 5.000 euro binnen.

Kürt Rogiers: “De kandidaten die zich inschreven voor dit seizoen betreden stuk voor stuk goed voorbereid het strijdtoneel. Ze weten immers waaraan ze zich mogen verwachten. Het vernieuwde Valkuil belooft dan ook nòg spannender te worden. Dit keer is het écht erop of eronder!”

De nieuwe rondes

In de eerste ronde krijgen de deelnemers vier thema’s voorgeschoteld. Achter elk thema schuilen zes vragen. Als de stand na zes vragen gelijk is, volgt de zevende en beslissende vraag. Daarbij mag de kandidaat die het snelst afdrukt, het hopelijk juiste antwoord geven. De winnaar van ronde één gaat meteen door naar de halve finale.

In de tweede ronde krijgen twee kandidaten een kleurrijke animatie van illustrator Peter Goes te zien. Een tekening bouwt zich op. Wie het snelst afdrukt én het juiste antwoord geeft, speelt zijn tegenstander onverbiddelijk de valkuil in. Na drie animatierondes is één kandidaat overeind gebleven. Hij mag het in de halve finale opnemen tegen de winnaar van ronde één.

In de halve finale proberen de twee overgebleven kandidaten zo snel mogelijk de valkuil van de tegenstander open te spelen. Wie daar als eerste in slaagt, ziet zijn rivaal letterlijk door de grond zakken.

De winnaar van Valkuil speelt de finale. Daarin kan hij eerst 1000 of als ie nog wat meer durf toont, 5000 euro verdienen. Maar ook tijdens de finale blijft de valkuil niet altijd gesloten…


› Gepubliceerd woensdag 30 december 2015 om 15:00 uur door Robrecht Van Goolen


› Meer berichten uit Televisie

vrijdag 31 augustus 2018 om 10:51 uur

› Studio 100 TV blaast 10 kaarsjes uit

maandag 20 augustus 2018 om 14:03 uur

› Zaad online besteld en thuis geleverd in Telefacts Zomer

zondag 19 augustus 2018 om 00:00 uur

› Brengt fortune cookie geluk in Miljonair?


Sterrennieuws © 2008 - 2018
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook