Sterrennieuws
Theater | Vlaanderen

› Unieke versie van Lelies in Symfonie op 21 en 22 okober 2015 in Stadsschouwburg Antwerpen

Producent Judas Theaterproducties gunt alle trouwe fans een unieke belevenis: op 21 en 22 oktober is er in de Stadsschouwburg te Antwerpen een symfonische versie van de musical Lelies gespeeld door de originele cast en begeleid door Il Novecento onder leiding van de weergaloze Robert Groslot: Lelies in Symfonie.

Lelies in Symfonie wordt een unieke belevenis: een Vlaamse musicalcreatie mét symfonisch orkest, een zeldzaam fenomeen! Judas TheaterProducties mag rekenen op een ongewijzigde cast: Hans Peter Janssens, Door Van Boeckel, Timo Descamps, Matthew Michel, Leendert De Vis, Ara Halici, Sebastien De Smet, Laurenz Hoorelbeke en Ivo Chundro. Twee maand lang werd geschreven aan de symfonische muziekbewerking van LELIES.

Op 20 november 2011 ging de allereerste eigen musicalcreatie van Judas Theaterproducties in première. LELIES kwam tot leven. Deze musicalcreatie over een onmogelijke liefde werd meteen unaniem lovend onthaald door pers en publiek. Omdat iedereen vond dat het verhaal van LELIES nog niet uitverteld was, kwam er in februari 2015 een succesvolle herneming met als hoogtepunt een speelreeks in Amsterdam en de release van een CD met maar liefst 18 nummers uit de voorstelling.

LELIES - EEN SCHREEUW OM RECHTVAARDIGHEID

Schrijver Allard Blom, Componist Sam Verhoeven en regisseur Martin Michel baseerden zich op het toneelstuk “Les Feluettes” van de Canadese schrijver Michel Marc Bouchard. Het verhaal speelt zich af in de jaren ‘50. Een groep gevangenen onder leiding van de oude Simon Doucet voert een toneelstuk op ter ere van Bisschop Jean Bilodeau. Wat eerst een schuldbekentenis lijkt voor vroegere misdaden draait al snel uit op een val voor de bisschop zelf. Het stuk brengt immers aan het licht dat hij onrechtmatig nog op vrije voeten loopt en dat Doucet door hem jarenlang onschuldig achter de tralies zat voor de gewelddadige moord op de jonge graaf Vallier de Tilly. Het is een passioneel verhaal met als kernthema’s het taboe rond homoseksualiteit, het stimuleren van de vrije meningsuiting van jongeren en een pleidooi voor gelijke kansen voor iedereen. Deze thema’s maken het stuk, tijdloos en tegelijk razend actueel. Wereldwijd was dit toneelstuk van Bouchard te zien in meer dan 40 landen. In 1996 verfilmde de Canadese regisseur John Greysn het scenario. De film won verschillende prijzen, waaronder een Genie Award voor ‘Beste Film’.

De musical LELIES ging op 20 november 2011 in première. De recensies waren lovend en op de Vlaamse Musical Prijzen kaapte deze creatie maar liefst 5 prijzen weg, waaronder de felbegeerde “Beste Musical”.

LELIES IN SYMFONIE - PRAKTISCHE INFORMATIE

LELIES is een productie van Judas TheaterProducties -www.judastheaterproducties.be

MET:
Hans Peter Janssens als Simon Doucet (1952)
Door Van Boeckel als Bisschop Jean Bilodeau (1952)
Timo Descamps als Simon Doucet (1912)
Leendert De Vis als Jean Bilodeau (1912)
Matthew Michel als Graaf Vallier de Tilly
Ara Halici als Gravin Marie Laure de Tilly
Ivo Chundro als Lydie-Anne de Rozier
Sébastien De Smet als Timothée Doucet, Vader Saint-Michel, Baron De Huë
Laurenz Hoorelbeke als Barones De Huë, cipier

MET:
Dirigent Robert Groslot en symfonisch orkest Il Novecento

DOOR:
Martin Michel Regie
Allard Blom Scenario en liedteksten
Sam Verhoeven Componist
Pol Vanfleteren Arrangementen
Arno Bremers Decor- en kostuumontwerp
Micha Meijer Lichtontwerp
Philippe Peirsman Geluidsontwerp en –bediening
Christof Peirsman Technische coördinatie
Tim Van der Straeten Regieassistent en company manager
Michel Marc Bouchard Origineel scenario

KALENDER:
Stadsschouwburg - Antwerpen
21 en 22 oktober 2015
070 69 11 11 - www.sherpa.be


› Gepubliceerd maandag 19 oktober 2015 om 12:42 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2018
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook