Sterrennieuws
Festival | Vlaanderen

› Topeditie van M-IDZOMER met meer dan 7000 bezoekers

Afsluiten deed M-IDZOMER gisterenavond in stijl met meesterlijke jazz van Shai Maestro Trio, Yaron Herman en John Scofield. Het vierdaagse festival, georganiseerd door M-Museum Leuven en Het Depot, klokt hiermee af op 7.185 bezoekers. Zij konden genieten van een straffe mix van muziek, expo, dans, comedy en literatuur. Deze achtste editie was een schot in de roos. De organisatoren blikken dan ook tevreden terug.

Peter Bary, directeur van M–Museum Leuven: “Met een staalkaart van artiesten uit binnen- en buitenland had elke dag een ander accent. En naast de muziek wachtte er in elke hoek van het museum een verrassing, zoals bijvoorbeeld de dansvoorstelling MEIS. Die liet niemand onberoerd. Elke voorstelling werd afgesloten onder luid applaus. Maar ook de humoristische knipoog naar de hedendaagse kunst van Stijn Van de Voorde werd gesmaakt. Hij bracht voor het eerst zijn ironische 'kunstshow' in een museum. Dit alles is voor mij het bewijs dat onze eigenzinnige mix het verschil maakt in het festivallandschap.”

Mike Naert, Het Depot: “De knappe setting van M en de rock’n roll van Het Depot hebben het publiek opnieuw weten te bekoren. Vrijdagavond was al lang uitverkocht, met als hoogtepunt Tamino. En dat merkten we aan de lange rijen in de Vanderkelenstraat. De meesterlijke jazz van gitaarvirtuoos John Scofield en de funky soul van Maceo Parker maakten het voor mij helemaal af. En om de avonden in schoonheid te eindigen bouwden DJ’s Kurt Overbergh, AliA, Rafîki en LEFTO stevige feestjes.”

Ook Leuvens schepen van cultuur Denise Vandevoort is bijzonder opgetogen: “Elk jaar kijk ik uit naar het verrassende programma van M-IDZOMER en ook dit jaar was het meteen raak. Ik heb genoten van het knappe Warhaus bij een al even mooie zonsondergang. En Delv!s kreeg ons allemaal aan het swingen, met achteraf ook complimenten van Maceo Parker. Maar de grootste pluim gaat zeker naar de 114 vrijwilligers. Zonder hen, geen M-IDZOMER.”

In het museum wachtte er in elke hoek een verrassing zoals bijvoorbeeld de Verloren Majoretten of de hypnotiserende lichtinstallatie van Canopus. Daarnaast was er de performance van Kopfkino, de scherpe humor van Xander De Rycke, het intiemere werk van Lucy Rose en de retrospectieve van DAAU. De voorstellingen pasten perfect naast de tentoonstellingen in het museum en boden tegengewicht aan het muziekgeweld in de binnentuin. In het museum kon je verder genieten van de nieuwe collectiepresentaties, en de tentoonstellingen van Aurélien Froment en Cécile B. Evans.


› Gepubliceerd maandag 31 juli 2017 om 12:05 uur door Robrecht Van Goolen


› Meer berichten uit Festival

maandag 14 augustus 2017 om 13:00 uur

› Pukkelpop 2017: combitickets uitverkocht

vrijdag 11 augustus 2017 om 11:13 uur

› Marktrock Aalst van 11 tot 13 augustus 2017

donderdag 10 augustus 2017 om 14:41 uur

› Atomic Spliff op Brussels Summer Festival 2017

donderdag 10 augustus 2017 om 14:35 uur

› Paulusfeesten van 10 tot en met 16 augustus 2017


Sterrennieuws © 2008 - 2018
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook