Sterrennieuws
Gossip | Vlaanderen

› Thomas Siffer keert tijdelijk terug naar Flair

Na een afwezigheid van tien jaar keert Thomas Siffer (52) terug naar Flair. Vanaf komende dinsdag 12 juli, zal hij 8 weken lang brieven schrijven met z’n 21-jarige dochter Luna. Voor Siffer is de cirkel rond; als twintiger begon Thomas in ’87 zijn journalistieke carrière bij het weekblad.

Vanaf volgende week keert hij terug naar z’n roots én krijgt het gezelschap van zijn dochter, die in z’n voetsporen stapt. “Ik heb een goede band met mijn dochter, maar ik ben niet het type vader die alles gaat overromantiseren, integendeel. De Flairlezeressen gaan wel beloond worden met boeiende conversaties, en met vragen die meisjes van 21 en mannen van 52 zich stellen. Ik wil meer weten over Luna’s leven, maar ook over ‘het’ leven. Wat is het plezier om in Werchter in de modder te gaan staan en met je naasten 4 dagen in een tent te liggen stinken? Ik snap dat niet, maar misschien kan zij mij dat uitleggen. Net zoals ‘de nieuwe maagdelijkheid’. Hoe zit het daarmee? Ik heb een lijstje van dertig, misschien wel veertig vragen die ik haar wil stellen en omgekeerd.”

Wie op zoek gaat naar Thomas Siffer, moet afreizen naar Italië, want daar heeft hij zich de laatste jaren gehuisvest als olijfboer. Op een immens domein van 12 hectaren kweekt Siffer zijn eigen olijven en de zaken gaan goed: “Ik breng mijn eigen merk van olijfolie op de markt en daar is er veel vraag naar, ook uit België. Ons zeiljacht hebben we al lang verkocht en ingeruild voor het mooie Italië. Een terugkeer naar België zit er niet in, integendeel. We hebben hier nog maar pas een huis gebouwd en we verhuren vakantiehuisjes. Het leven is mooi.”

In schril contrast met haar vader, heeft de 21-jarige Luna Lybeer – na een drie jaar durende reis doorheen o.a. Azië en Oceanië – er bewust voor gekozen om haar tijd door te brengen in Gent, waar ze momenteel eerste jaar business management studeert. “Ik ben zeer blij dat ik op zo’n jonge leeftijd de kans krijg van Flair om met mijn vader een column te delen. Veel jongeren gaan niet direct vragen aan hun ouders wat die hebben meegemaakt. Het klopt dat Padre – zo noem ik mijn vader – al veel aan de wereld verteld heeft, maar dat zijn vooral journalistieke dingen. In onze briefwisseling ga ik hem veel meer persoonlijke dingen vragen. We gaan het sowieso actueel houden. De Flairlezeressen zijn net als ik jonge vrouwen, die ook interesse hebben in wat zowel ik als mijn vader te zeggen hebben. We kijken elk met een andere insteek naar het leven en we zitten beiden natuurlijk ook op een ander moment in ons leven. Okay, mijn vader is de 50 voorbij, maar hij is allesbehalve een ‘oude zak’. Sinds hij in Italië woont mogen zijn siësta’s dan wel al verviervoudigd zijn, toch is hij nog altijd met heel veel verschillende dingen bezig in z’n leven en dat maakt hem net zo boeiend.”

“Ik moet toegeven dat ik het fascinerend vind hoe de geschiedenis zich herhaalt. Ik ben in 1987 begonnen voor Flair als columnist en ik heb bijna 20 jaar lang, tot 2006, mijn bijdragen geleverd. Wie had ooit durven denken dat mijn eigen vlees en bloed op haar 21, 22ste in mijn voetsporen zou treden, en dat we deze rubriek samen zouden doen. Ja, wij hebben een zeer goede band, maar ook met een kritische kijk op elkaar. Pas op, die hele vader-dochterband wil ik ook niet overdreven romantiseren. Dat is natuurlijk intens, maar ik ben niet zo’n type jubelvader dat op Facebook gaat schrijven dat zij goede punten heeft behaald. Natuurlijk ben ik trots, maar met een zekere gereserveerdheid”.

Vanaf dinsdag 12 juli kan je in Flair gedurende 8 weken de exclusieve column van Thomas Siffer en Luna Lybeer terugvinden.


› Gepubliceerd vrijdag 8 juli 2016 om 21:13 uur door Robrecht Van Goolen


› Meer berichten uit Gossip

woensdag 12 september 2018 om 14:51 uur

› Net geen naaktkalender voor Mathias en Staf

woensdag 29 augustus 2018 om 15:45 uur

› Andy Peelman in zee met House of Entertainment

woensdag 16 mei 2018 om 18:07 uur

› Clown Bassie stopt op 82-jarige leeftijd


Sterrennieuws © 2008 - 2019
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook