Sterrennieuws
Theater | Vlaanderen

› Theater Elckerlyc gaat deze zomer educatief met musicalstages van De Proefkonijnen: Musical Boost

Theater Elckerlyc slaat deze zomer de handen in elkaar met De Proefkonijnen. Samen organiseren ze deze zomer musicalstages in Theater Elckerlyc. Jongeren die graag geïnspireerd worden door professionele musicalacteurs en het musicalbeest in zichzelf willen loslaten, kunnen deze zomer hun hartje ophalen in Theater Elckerlyc te Antwerpen. Jonge en grote musicalwaarden zoals Reuben De Boel, Helle Vanderheyden, Matthew Michel, Randall Van Duytekom, Daphne Paelinck en Ianthe Tavernier zijn de musicaldocenten van dienst tijdens Musical Boost. Elke stage duurt één week en wordt afgesloten met een voorstelling. Een unieke belevenis.

THEATER ELCKERLYC GAAT DEZE ZOMER EDUCATIEF MET MUSICAL BOOST

Musical Boost is al zes jaar lang de musicalstage waar talent ontdekt en vriendschap gesmeed wordt. Opgericht door Reuben De Boel en Daphne Paelinck, is Boost nu een gevestigde waarde in Antwerpen en aan zee. Met 12 stageweken en honderden deelnemers per jaar, blijft Boost jaar na jaar groeien. In deze groei past een samenwerking met Theater Elckerlyc. Theater Elckerlyc wil zich steeds opnieuw uitvinden, en dit past perfect in de filosofie van het theater. Beleef het samen! Dankzij deze samenwerking schakelt het nu nog een level hoger. Want niet alleen krijg je professionele zang, dans en acteerworkshops, op het einde van de week schitter je in je eigen musical op het grote podium van Theater Elckerlyc. Een unieke ervaring om nooit te vergeten.

ERVAREN, PROFESSIONELE MUSICALDOCENTEN BEZORGEN DE JONGEREN EEN UNIEKE MUSICALERVARING TIJDENS MUSICAL BOOST

Reuben De Boel - Dans, drama en zangcoach
Toen Reuben 18 was, speelde hij in de hitmusical 'Grease'. Gebeten door de microbe, besloot hij de musical-opleiding te volgen aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel. Deze energieke jongeman werd zowat van de schoolbanken geplukt om mee op tournee te gaan doorheen Frankrijk met de immens populaire musical 'Mamma Mia'. De tour duurde een kleine twee jaar en, gelukkig voor ons, kwam Reuben terug naar België. Naast musical doet Reuben regelmatig voice-over werk in Nederland en België. Je zal zijn stem misschien herkennen als 'Dez' uit 'Austin & Ally' of binnenkort in de animatiefilm 'Khumba' als hoofdpersonage 'Khumba'. Reuben is een creatieve duizendpoot die niet stil kan zitten. Samen met Daphne speelde hij dit jaar 42 shows van de revue 'Zo Mooi, zo blond' in het EWT & Het Fakkelteater. 2016 zal een druk en beloftevol jaar worden voor Reuben!

Helle Vanderheyden - Dans, drama & zangcoach
Helle Vanderheyden is afkomstig uit Antwerpen. Ze studeerde af aan de Fontys Hogeschool voor de kunsten richting Musicaltheater te Tilburg. Meteen na haar studies was ze te zien in de musicals " The Producers" en "Domino de musical". Momenteel werkt Helle voor Educatief theater Antwerpen waar ze verschillende educatieve stukken speelt op allerlei scholen. Haar televisiedebuut maakte ze op VTM in de televisiereeks "De Kotmadam" waar ze in seizoen 21 één van de vaste studentes speelde "Martha". Ook aan seizoen 22 zal ze meewerken. In "Geubels en de Belgen" speelde ze de vrouw van Philippe Geubels. Verder speelde ze een gastrol in de serie "binnenstebuiten". Momenteel speelt ze prinses Iris in de televisieserie Prinsessia van Studio 100.

Matthew Michel - Dans, drama en zangcoach
Matthew studeerde af aan de Fontys Hogeschool voor de kunsten richting Musicaltheater te Tilburg. Na zijn opleiding kon hij meteen aan de slag in tal van musicals zoals "La cage aux Folles", "The Wild Party", "Shrek" en "Lelies". Met deze laatste productie won Matthew zelf een Vlaamse musicalprijs voor aanstormend talent! Bij de kids is Matthew vooral bekend als 'Daan' uit 'Pop4you'. Pop4you is de muziekband uit de kinderreeks "On tour". Natuurlijk kent de jeugd hem ook als 'Brandon' uit de Studio100-reeks "Ghostrockers", te zien op Ketnet & RTL Nederland. Matthew is ook volop aan het dubben in de studio's voor verschillende series die te zijn op Ketnet, DisneyChannel en Cartoon Network. Binnenkort is hij, samen met Daphne, te zien in de theaterversie van "La Cage aux Folles" van het EWT.

Randall Van Duytekom - Dramadocent
Randall staat sinds zijn tienerjaren op de planken en startte zeven jaar geleden, na zijn opleiding cultuurmanagement aan de Universiteit van Antwerpen, zijn eigen theaterproductiehuis 'DE PROEFKONIJNEN.' Via zijn productiehuis wil hij jong en oud warm maken voor theater door sterke verhalen te brengen op een toegankelijke manier. Randall creëert, schrijft en regisseert producties. Met de cabaretvoorstelling 'Alle gekheid op een stokje' werd hij tweede op de Nederlandse wedstrijd Cabaretesk. In november 2015 stond zijn eigen creatie 'Storm op zee' in de zwarte zaal van het Fakkelteater. Ook Daphne speelde mee in deze productie. Randall was eerder al dramadocent in het Lyceum Deurne, CC Aartselaar, het ATG. Hij is ook een vast gezicht bij 'Talentlab' (CC Costa, Antwerpen). Verder werkte hij als animator op kinderfeesten, een camping in Frankrijk en zelfs Bobbejaanland. Dit vat vol ideeën speelde verschillende gastrollen in Aspe, Zone Stad, Familie, Rox, ...

Daphne Paelinck - Dans, drama en zangcoach
Daphne studeerde aan het Conservatorium te Brussel voor de kunsten Musical. Van jongs af aan was ze gebeten door de acteer-microben. Zo stond ze op haar 8ste levensjaar al in de stadsschouwburg te Antwerpen met de musical "Les Miserabeles" en "Kuifje en de Zonnetempel". Op haar veertiende maakte ze de sprong naar televisie en dus kon je haar onder meer al acterend aan het werk zien in verschillende reeksen zoals "Familie", "Binnenstebuiten", "Aspe", ... of presenterend bij "Club FM" of "Vlaanderen Vakantieland". Jongeren zullen haar eerder kennen als 'Maud' van "De Elfenheuvel" of 'Nele' van "Spring". Ondertussen doet Daphne ook tal van stemmenwerk in Nederland & België en misschien herkennen de kids haar stem wel uit de film "Cinderella" waar ze de stem van 'Cinderella' zelf mocht vertolken. In 2015 stond ze, samen met Reuben, in de revue "Zo mooi, zo blond" waar ze maar liefst 42 shows van speelden.

Ianthe Tavernier - Drama en zangcoach
Ianthe Tavernier is al van jongs af bezig met muziek en acteren. Ze heeft als kind in verscheidene, professionele musicals gespeeld waaronder "Les Miserables" en "Kuifje en de Zonnetempel". Toen ze eenmaal had geproefd van dit geweldige vak wist ze meteen dat dit haar leven werd. Nadat ze haar school (moderne talen en wetenschappen) had afgerond ging ze studeren aan het Fontys Conservatorium voor de Kunsten in Tilburg, richting muziektheater. Tijdens haar studie heeft ze prachtige kansen gekregen om zich ten volste te kunnen ontwikkelen? Ze was o.a. te zien als Maria in "West Side Story" in samenwerking met het Philips Harmonisch blaasorkest, maar ook als Chaperonne in de musical "Cyrano" uitgevoerd door het Mlab (Amsterdam). In 2011 studeerde ze met glans af met een zelfgemaakte voorstelling.

PRAKTISCHE INFORMATIE - MUSICAL BOOST

Inbegrepen in het inschrijvingsgeld van 250 Euro per week:
- De workshops (ma tot vrij van 9u tot 17u)
- Verzekering
- Vieruurtje
- Script en cursus

Zelf mee te brengen:
- Middagmaal en drinken doorheen de dag
- Danskledij

WEEK 1 - 4 tot en met 8 juli
WEEK 2 - 18 tot en met 24 juli
WEEK 3 - 15 tot en met 19 augustus

Inschrijven en extra info via boost@deproefkonijnen.be.


› Gepubliceerd woensdag 20 april 2016 om 16:00 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2019
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook