Sterrennieuws
Televisie | Vlaanderen

› The Story of China: Een sterk verhaal en een goede verteller

The Story of China is een fascinerende zesdelige reeks van BBC en PBS waarin de bevlogen Britse historicus en tv-presentator Michael Wood op zoek gaat naar het geheim achter supermacht China.

Daarvoor neemt hij ons mee op een lange mars door de 4000 jaar oude geschiedenis van het gigantische land, met zijn gevarieerde landschappen en natuur, mensen en mythes, steden en monumenten, legendes en religies, kennis en cultuur.

Een sterk verhaal

In zes afleveringen portretteert The Story of China het land met ’s werelds langste onafgebroken geschiedenis als zelfstandige staat. Michael Wood volgt die geschiedenis van het prilste begin tot de dag van vandaag. Met zijn 1.3 miljard inwoners en zijn boomende industrie is China een nieuwe supermacht. Maar de wortels van die hoge bloei gaan tot 4000 jaar terug. Wood neemt ons mee op reis langs de landschappen, de volkeren en culturen die in de loop van vier millennia het unieke karakter en genie van China hebben geboetseerd. Hij ontmoet mensen van alle slag, dwaalt door oude steden en brengt de grote momenten van de Chinese geschiedenis weer tot leven, van hun historische ontdekkingsreizen tot hun wonderlijke uitvindingen, vaak lang voor het Westen. The Story of China is een verhaal vol grote en verrassende inzichten dat ons toont hoe de Chinezen in de loop der tijden hun eigen wereldbeeld hebben gecreëerd, een wereldbeeld dat ook in de 21ste eeuw overeind blijft en volgens Michael Wood de motor is achter het huidige succesverhaal van China.

Een goede verteller

Het verhaal van China is luisterrijk en overweldigend. En zo'n verhaal heeft recht op een goede en bevlogen verteller. Iemand als Michael Wood dus, de historicus, schrijver, journalist en documentairemaker die we bij Canvas kennen van zijn reeksen over India, Alexander de Grote en de Conquistadores. Met zijn aanstekelijk enthousiasme kan hij als geen ander een verhaal evoceren, een sfeer en ambiance scheppen die de kijker bij de gebeurtenissen betrekken en hem het gevoel geven er zelf bij te zijn. In zijn zoektocht naar de symbiose van verleden, heden en toekomst in China maakt Wood gebruik van alle sporen die een historische detective ter beschikking heeft: van mondelinge overlevering en oude manuscripten, tot archeologie en vooral een grondige kennismaking met het hedendaagse China.

Vanaf zondag 10 april op Canvas om 21.25 u.› Gepubliceerd dinsdag 5 april 2016 om 11:26 uur door Robrecht Van Goolen


› Meer berichten uit Televisie

zondag 28 oktober 2018 om 19:00 uur

› Niveau 4 op VIER

vrijdag 31 augustus 2018 om 10:51 uur

› Studio 100 TV blaast 10 kaarsjes uit


Sterrennieuws © 2008 - 2018
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook