Sterrennieuws
Televisie | Vlaanderen

› Telefacts Zomer over Chinese bling bling

Voor het eerst heeft Peking de meeste miljardairs ter wereld, nog meer dan de vorige recordhouder New York. Samen met de Chinese economie boomde ook het aantal miljonairs en miljardairs. En zij pakken maar al te graag uit met hun geld en bijhorende bling bling. In Telefacts Zomer een uitgebreid portret van deze nieuwe Chinese elite.

De groeiende Chinese economie heeft gezorgd voor hele nieuwe generatie van kinderen die geboren zijn in extreme rijkdom. Zij proberen op hun beurt een zakenimperium uit te bouwen en vestigen zich daarvoor vaak in de Britse hoofdstad Londen. Wendy Ju is 26, haar vader is één van de machtigste mannen in China. Zelf heeft ze 15 miljard euro geïnvesteerd in een app voor taxi’s, die in China een gigantisch succes is. Ze hoopt hetzelfde te bereiken in Londen. “Ik hou van wat ze hier organiseren en van de dingen die ik kan doen. Ik ben gek op deze stad. Het is mijn thuis nu.”

Shawn is 28 en privé juwelier voor superrijke Chinezen. Z’n bedrijf draait voorlopig een omzet van meer dan 1 miljoen euro. Maar Shawn weet wat zijn troeven zijn om de zaak nog verder uit te breiden. “In de Chinese cultuur is het heel belangrijk om vertrouwen op te bouwen. En daarvoor moet je er ten eerste uitzien als een Chinees en ten tweede moet je de taal spreken.”

De Chinese elite, donderdag om 22.30 in Telefacts Zomer


› Gepubliceerd woensdag 17 augustus 2016 om 19:06 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2019
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook