Sterrennieuws
Evenement | Vlaanderen

› Sylver geeft 2 concerten in Lotto Arena

De Belgische dancesensatie Sylver viert haar tiende verjaardag met een groots opgezet concert in de Antwerpse Lotto Arena. Om alle fans de kans te geven erbij te zijn, opent de Lotto Arena niet alleen op zaterdag 27, maar ook op vrijdag 26 maart de deuren voor dit grote verjaardagsfeest. Tijdens een spetterende liveshow met uitgebreide band staan uiteraard alle ‘greatest hits’ op het programma. Ook John Miles Sr. en AnnaGrace komen meevieren.

Het verhaal van Sylver begon in 2000, toen nog onder de naam Liquid feat. Silvy. Zangeres Silvy De Bie, die als Silvy Melody al op heel jonge leeftijd haar muzikale carrière begon, kwam regelmatig in de discotheek waar DJ Wout (Van Dessel) achter de draaitafels stond. Samen doken ze de studio in met Milk Inc.’s Regi Penxten. ‘Turn The Tide’, de single waarmee ze buitenkwamen, sloeg meteen in en werd een regelrechte hit.

De nieuwe Belgische dancesensatie wijzigde haar naam in Sylver en vestigde die naam meteen met het eerste album ‘Chances’. Dat bevatte naast ‘Turn The Tide’ ook de hits ‘Skin’, ‘Forgiven’, ‘In Your Eyes’ en ‘Forever In Love’. De cd zorgde in 2001 voor de absolute doorbraak, ook in Duitsland, waar Sylver de allerhoogste vedettenstatus bereikte.

Opvolger ‘Little Things’ volgde vrij snel. Met de single ‘Livin’ My Life’ werd goud binnengehaald. ‘Why Worry’ zette het grote succes verder; de bijbehorende clip kreeg een TMF Award als beste video. ‘Confused’, bonus bij ‘Shallow Water’, werd in een remix door CJ Stone een razendpopulaire clubhit. Ook de single ‘Wild Horses’ werd door de fans bijzonder gesmaakt.

Aan album nummer 3, ‘Nighttime Calls’, ging de single ‘Love Is An Angel’ vooraf. ‘Make It’ week af door zijn ietwat andere stijl en bevatte een remix van een ander project van Wout en Regi, ‘Flesh & Bones’. Het bijzonder populaire ‘Take Me Back’ werd als derde en laatste single uit ‘Nighttime Calls’ gepuurd.

Na een uitstapje van Silvy met Milk Inc. op ‘I Don’t Care’ en de solosingle ‘Somebody Else’ van Wout, zag ‘Crossroads’ het licht als vierde album. De release werd voorafgegaan door de ABBA-cover ‘Lay All Your Love On Me’. Voor de promotie van het album trok Sylver zelfs naar China, waar in het voorjaar van 2008 verschillende shows werden gebracht. De Olympische Spelen van Peking inspireerden tot de song ‘One World One Dream’.

In oktober 2008 was ‘Rise Again’ de voorbode van de begin 2009 uitgebrachte cd ‘Sacrifice’. Hierop zijn naast ‘Rise Again’ en ‘One World One Dream’ o.m. ook ‘I Hate You Now’, de dance anthem van zomer 2009 ‘Foreign Affair’ en de pompende remake van ‘Music’ in een duet met John Miles Sr. terug te vinden. Ondertussen hadden Wout en Silvy John Miles Jr. als derde bandlid verwelkomd. ‘Sacrifice’ werd goud in België, sleepte op de jongste TMF Awards de award voor ‘Best Album Nationaal’ in de wacht en was ook succesvol in o.m. Nederland, Rusland, Polen, Oostenrijk, Zwitserland, Denemarken, Tsjechië en Duitsland.

Op 10 jaar tijd verkocht Sylver meer dan 1,5 miljoen cd’s. Tussen de eerste nummer 1-single ‘Turn The Tide’ en de zomerhit ‘Foreign Affair’ steken maar liefst tien top 10-hits. ‘The Very Best’ van Sylver zijn verzameld op het nieuwe album ‘Decade’, dat in de tweede week van maart verschijnt en ook een aantal nieuwe nummers zal bevatten, waaronder de nieuwe single ‘It’s My Life’. Alle ‘Very Best’ zijn op 26 en 27 maart ook live te horen in de Lotto Arena.

“We zijn heel erg blij dat we onze verjaardag kunnen vieren met deze groots opgezette show”, zegt Silvy De Bie trots. “In de tien jaar dat we met Sylver bezig zijn, hebben we in het buitenland al een heleboel arenashows gedaan. Het is fijn dat we dit nu ook in eigen land kunnen doen.”

John Miles Jr. voegt eraan toe: “Pas sinds begin 2009 maak ik deel uit van Sylver en ik heb het me nog geen moment beklaagd. Het enthousiasme van de fans in binnen- en buitenland is enorm. De concerten in de Lotto Arena worden voor hen én voor ons het hoogtepunt van 2010”.

‘Sylver 10 Years’ wordt een unieke live-ervaring, dat staat vast. Silvy, Wout en John zullen sterk en versterkt uit de hoek komen met Bert Gielen (toetsen, backing vocals), Wim Daans (keys, synths, loops, samples, clicks etc), Gerrit De Cock (drums en percussie), Reinert D’haene (drums en percussie) en Marie-ange Teuwen en Ibernice MacBean (backing vocals) mee op het podium. Daarnaast zetten ook John Miles Sr. en AnnaGrace het grote verjaardagsfeest alle luister bij. Sylver scoort momenteel met de remake - in duet met John Miles Sr. himself - van ‘Music (Was My First Love)’, de grote wereldhit die in Vlaanderen, Nederland en Duitsland uitgroeide tot het ‘anthem’ van Night of the Proms. AnnaGrace is het nieuwe danceproject van Annemie Coenen, die eerder wereldhits scoorde als ‘leading lady’ bij Ian van Dahl. Samen met producer Peter Luts bedacht ze een nieuw geluid en sinds 2008 vaart zij haar eigen koers. Met als resultaat ‘You Make Me Feel’ in 2008 en ‘Let The Feelings Go’ in 2009 als toppers in de dance charts. Momenteel scoort AnnaGrace met ‘Love Keeps Calling’, dat ook het themalied is van de nieuwe Vlaamse film ‘Bo’.

“We gaan ervoor zorgen dat het dak van Lotto Arena erafgaat tijdens onze twee concerten”, belooft Wout Van Dessel. “Met onze uitgebreide band en onze twee gasten gaan we er een spetterend en onvergetelijk totaalspektakel van maken.”

Kaarten voor Sylver 10 Years kosten 22,50, 27,50 en 32,50 euro.

Tickets zijn verkrijgbaar via 070/345.345 en www.teleticketservice.com.


› Gepubliceerd maandag 8 februari 2010 om 20:39 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2019
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook