Sterrennieuws
Musical | Vlaanderen

› Suske en Wiske brengen de musical De Circusbaron in Antwerpen en Gent

Suske en Wiske brengen de musical De Circusbaron tot leven. In dit jubileumjaar waarin het duo 70 jaar wordt, kan een fantastische musical uiteraard niet ontbreken. Music Hall stond Van Hoorne Entertainment bij in de productie. “Als je door de honderden Suske en Wiske-verhalen bladert, op zoek naar een avontuur dat perfect tot zijn recht komt op het podium, kom je vanzelf uit bij De Circusbaron. Dit verhaal is geknipt om het publiek mee te nemen naar een knotsgekke circuswereld waar Lambik en zijn vrienden de meubelen weten te redden met hun adembenemende acrobatentoeren,” vertelde Geert Allaert aan Sterrennieuws.

Wanneer de oersterke Jerom op mysterieuze wijze wordt ontvoerd, springen Suske en Wiske vol enthousiasme in een nieuw avontuur. Lambik is dit keer echter niet van de partij, zijn komisch talent is namelijk in de smaak gevallen bij de ringmeester van een groot circus die Lambik een baan als Clown, ofwel Circusbaron aanbiedt. Lambik neemt de baan aan, maar ontdekt al snel aanwijzingen die leiden in de richting van de verdwenen Jerom. Hij besluit zijn vrienden in te schakelen en zo belanden Suske, Wiske, Sidonia, Lambik en Jerom in de wervelende wereld van het Circus, vol list en bedrog. Zouden onze helden ook dit avontuur weer tot een goed einde kunnen brengen?

In de cast zien we Laurenz Hoorelbeke als Suske en Charlotte Leysen als Wiske. Een perfecte combinatie! Zij worden bijgestaan door Wanda Joosten die Tante Sidonia schittererend tot leven brengt. Veel lof gaat naar Ronald Van Rillaer die Lambik neerzet. Ronald is nog de enige van de originele cast uit de eerste musical. In deze editie van De Circusbaron kruipt hij voor het laatst in de huid van Lambik. Hij neemt afscheid van de rol waarmee hij waarschijnlijk het meest geassocieerd zal blijven. Na 25 jaar vindt hij het een mooie gelegenheid om er mee te stoppen. Jerom wordt vertolkt door Mike Wauters en Ben Cramer speelt de Ringmeester.

‘Suske en Wiske - De Circusbaron’ is een ideaal uitje met de hele familie. Het is een spannend avontuur vol humor en liedjes van Miguel Wiels en Alain Vande Putte die je niet meer uit je hoofd krijgt.

Info en tickets:

‘Suske en Wiske - De Circusbaron’ is nog tot 7 februari te zien in Stadsschouwburg Antwerpen, en op 13 en 14 februari in Capitole Gent.

Tickets via www.musichall.be

Foto's van Suske en Wiske - De Circusbaron kan je binnenkort bekijken in een Sterrennieuws-fotoreportage naast dit artikel.


› Gepubliceerd zaterdag 6 februari 2016 om 10:23 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2018
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook