Sterrennieuws
Evenement | Internationaal

› Superster Kygo treedt op tijdens de slotceremonie van de Olympische Spelen in Rio

Kygo, de internationale superster, producer, songschrijver en DJ, zal optreden tijdens de slotceremonie van Rio 2016 op 21 augustus. Hij zal er het nummer “Carry Me” samen met gastzangeres Julia Michaels in het immense Maracanã Stadion in Rio de Janeiro brengen. Tegelijkertijd wordt zo het nieuwe digitale platform Olympic Channel uitgerold. Kygo en Sony Music Entertainment werken zo samen met Olympic Channel om dit nieuwe wereldwijde mediaplatform te lanceren.

Kygo, nog maar 24, maar heeft nu al wereldfaam vergaard door zijn werk als producer en als maker van talloze remixen vanuit zijn slaapkamer. In slechts een paar jaar tijd werd hij één van de bekendste en meest gevraagde namen uit de elektronische- en mainstream muziek.

Hij werd geboren als Kyrre Gørvell-Dahll in het Noorse Bergen. Dit muzikale wonder verfriste de muziekwereld met zijn ‘Tropical’ house.

Vorig jaar werd hij officieel de artiest die het snelst één miljard streams kon bereiken op Spotify. Ondertussen bracht Kygo zijn debuutalbum “Cloud Nine” uit. De recensies waren lovend en hij verkocht al meer dan 2 miljoen albums en een miljoen singles.

Daarnaast was hij ook de eerste elektronische artiest die optrad op het Nobel Peace Prize Concert en host hij zijn eigen Kygo-festvial in zijn thuisstad Bergen.

“Deel uitmaken van de slotceremonie van de Olympische Spelen in Rio is een enorme mijlpaal in mijn carrière en het zal één van de grootste optredens uit mijn leven worden” vertelt Kygo. “Ik ben altijd al een sportliefhebber geweest en die passie combineren met mijn muziek én dan ook nog eens de kans krijgen om Olympic Channel te lanceren is echt een droom die uitkomt!”

“Als een van de meest trendy acts uit de huidige muziekwereld, spreekt de muziek van Kygo een hele nieuwe generatie van olympische fans aan" voegde Mark Parkman, General Manager van Olympic Channel er aan toe. “Zijn optreden op de slotceremonie zal heel wat kijkers wereldwijd in extase brengen vlak voor we Olympic Channel lanceren. De muziek van Kygo zal overigens een belangrijke rol spelen op Olympic Channel. Via dat kanaal kunnen fans de unieke sfeer van de Olympische Spelen het hele jaar lang herbeleven.”

Na de slotceremonie van Rio 2016 zal Olympic Channel als digitaal platform wereldwijd beschikbaar zijn via een app voor Android en iOS op olympicchannel.com. Op die manier kunnen jongere generaties en alle olympische fans warm gemaakt worden voor de olympische gedachte en de olympische waarden. Olympic Channel is een gratis platform dat een unieke programmering zal aanbieden met live sportevenementen, nieuws en sportieve hoogtepunten. Zo komt er het hele jaar rond extra aandacht voor sport en de unieke prestaties van atleten.

Olympic Channel

Olympic Channel is een digitaal multiplatform dat de Olympische Beweging en zijn waarden het hele jaar door onder de aandacht wil brengen.

Via de uitzendingen wordt zo ook de vierjarige periode tussen de Olympische Spelen overbrugd. De hoofddoelstellingen van Olympic Channel zijn:

- Een platform aanbieden voor de olympische sporten en atleten ook buiten de periode dat de Olympische Spelen georganiseerd worden. Daarnaast is er de mogelijkheid om al vooruit te blikken naar de volgende Olympische Spelen maar ook de voorbije editie opnieuw te beleven.
- Continu de relevantie van de belangrijke idealen van de Olympische Beweging onder de aandacht brengen en dat in het licht van de huidige uitdagingen die er zijn in de wereld.
- De rijke geschiedenis van het IOC delen met de wereld en extra content creëren voor de archieven van het IOC.
- In contact komen met de jongere generaties door het gebruik van moderne technologieën uit hun leefwereld op een manier die voor hen relevant is. Zo wordt samen gebouwd aan het begrijpen van de olympische waarden via entertainment en educatie.

Bij de lancering zal Olympic Channel een digitaal platform zijn met on-demand content die beschikbaar is via internet, mobiele telefoons, tablets en andere devices waarop fans de kracht van sport en de olympische droom 24 uur per en 365 dagen per jaar kunnen beleven. Het publiek heeft rechtstreeks toegang tot de content en kan interactie aangaan via een waaier aan social media platformen die ook deel uitmaken van Olympic Channel.

Voor meer informatie volg je Olympic Channel via olympicchannel.com.


› Gepubliceerd woensdag 17 augustus 2016 om 12:07 uur door Robrecht Van Goolen
Sterrennieuws © 2008 - 2019
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook