Sterrennieuws
Festival | Vlaanderen

› Suikerrock 2016: programma van zaterdag 30 juli 2016

De organisatoren van Suikerrock in Tienen blikken tevreden terug op de eerste festivaldag. Sterrennieuws overloopt graag de affiche van de tweede 'rock'-dag, zaterdag 30 juli. Hierop staan mooie namen geprogrammeerd: solo Billie, Alice On The Roof, Tourist LeMC, Balthazar en dEUS.

Eerst blikken we even terug op de eerste festivaldag. De Vlaamse punkband The Kids brachten enkele leuke hits mee naar Tienen. Zo passeerden onder andere No Work, I Feel Alright, Bloody Belgium, Fascist Cops, This Is Rock 'n Roll en There Will Be No Next Time. Dit laatste nummer diende nog als afsluiter van de laatste Music For Life op het dak van het Glazen Huis in Antwerpen. Verder werd de setlist vervolledigd met 2 covers: Polythene Pam (van The Beatles) en 1 2 X U (van Wire).

Deze zomer stonden The Sore Losers o.a. al op Rock Zottegem, Rock Herk en Kneifestival. Ook op het Nederlandse Pinkpop stond de groep. Suikerrock mocht niet ontbreken. Dit jaar stelden ze nog hun derde album SKYDOGS voor en de setlist bevatte dan ook enkele nummer hieruit.

Koen Buyse van Zornik genoot na Genk On Stage van een wat rustigere zomer. Na supporteren voor de Rode Duivels en het Duitse Mannschaft, ging zijn aandacht naar de Tour de France. Het leek wel of hij in een winterslaap was gevallen tijdens een hete zomer. Toch kon het publiek zowel Zornik als Deep Purple heel erg smaken. Het voelde goed aan dat een stadsfestival als Suikerrock blijft kiezen voor een sterke affiche, dit in een uniek en comfortabel kader wat de Grote Markt van Tienen aanbiedt.

De Britse hardrockband Deep Purple deed heel wat hits passeren in de suikerstad. Black Night, Child in Time, Smoke on the Water en Woman from Tokyo zijn maar enkele van deze pareltjes.

Voor de tweede festivaldag staat er weer heel wat moois op de affiche:

Programma hoofdpodium

Zaterdag 30 juli 2016
15u30: Noémie Wolfs
16u50: Billie
18u15: Alice On The Roof
19u50: Tourist LeMC
21u30: Balthazar
23u30: dEUS

Er is vandaag ook een gratis DJ Stage en een Acoustic Stage.

Tickets

Je hebt alleen een ticket nodig voor het hoofdpodium op de Grote Markt.
Tickets voor vandaag zijn beschikbaar via www.suikerrock.be.


› Gepubliceerd zaterdag 30 juli 2016 om 04:00 uur door Robrecht Van Goolen


› Meer berichten uit Festival

maandag 20 augustus 2018 om 13:58 uur

› Pukkelpop is er voor iedereen

zondag 19 augustus 2018 om 12:22 uur

› Pukkelpop 2019 loopt tot zondag 18 augustus

donderdag 16 augustus 2018 om 21:25 uur

› Tourist LeMC heeft nieuws!

donderdag 16 augustus 2018 om 11:30 uur

› Tim Burton op Pukkelpop


Sterrennieuws © 2008 - 2019
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook