Sterrennieuws
Muziek | Vlaanderen / Nederland

› Stef Ekkel en René Karst zingen Liever te dik in de kist

Kijken


“Humor is vaak de beste saus om dingen in het leven te relativeren”, zegt de Nederlandse volkszanger Stef Ekkel. Een paar weken geleden was hij samen met zijn collega René Karst op reis in Turkije. Als grap trakteerden ze hun reisgezelschap ’s avonds op een zelfbedachte meezinger, ‘Liever te dik in de kist, dan weer een feestje gemist’. Het ludieke muzikaal dilemma tussen extra kilootjes of het zich ontzeggen van de geneugten des levens schiet in Nederland naar de top, maar kan ook de bourgondische Vlamingen niet onberoerd laten. 

'Liever te dik in de kist, dan weer een feestje gemist' gaat niet alleen over een levensingesteldheid, maar ook over het levenseinde. Afscheid nemen van mensen die gestorven zijn is sowieso geen prettige ervaring. Daar zijn ook Stef Ekkel en René Karst zich van bewust. “Wij proberen dat gegeven toch een vrolijker randje te geven. Als we daarmee het leed enigszins kunnen verzachten is onze missie geslaagd”, zegt Stef Ekkel. Deze laatste is trouwens niet aan z’n proefstuk toe. In 2011 bracht hij ‘Waarheen, waarvoor’ uit. Een afscheidsballade die tijdens het liedje evolueert naar iets feestelijks. Naast de 1.000.000 views op Youtube is het nummer één van de meest gespeelde tijdens begrafenissen. “Ook bij ons in Vlaanderen”, bevestigt ons een begrafenisondernemer.

Stormenderhand veroveren Stef en René heel Nederland met hun instant-meezinger ‘Liever te dik in de kist, dan weer een feestje gemist’. “Het is echt te gek voor woorden. Op een paar weken tijd, 900.000 Youtube-views en dan spreken we nog niet over de likes en shares op social media. Die zijn niet meer bij te houden.”

Freek de Jonge

Het ziet er dus naar uit dat Freek de Jonge eindelijk opvolging krijgt. In 1997 scoorde de gelauwerde cabaretier, samen met z’n begeleidingsband Stips een hit in Nederland en Vlaanderen. ‘Leven na de dood’ stond 16 weken genoteerd in de Ultratop 50 en bereikte de 6de plek als hoogste notering. Ekkel en Karst daarentegen zingen net over leven 'vóór' de dood, en meer bepaald de manier waarop. Extra muzikale én visuele ondersteuning krijgt het duo van het Frikadellenkoor; een bende goed gezette mannen in groene badjassen die hun ‘overgewicht’ perfect kunnen relativeren.

Benieuwd hoeveel Vlamingen zich ook gaan blootstellen voor de aanval op hun lachspieren. De kans is groot dat je na het bekijken van hun clip een ganse dag neuriënd rondloopt met ‘Liever een feestje gemist, dan te dik in de kist’.


› Gepubliceerd woensdag 27 juli 2016 om 14:00 uur door Robrecht Van Goolen


› Meer berichten uit Muziek

donderdag 27 december 2018 om 10:00 uur

› NTREK dropt track met heel veel West-Vlaamse rappers

woensdag 26 december 2018 om 13:00 uur

› Retro Arena week bij TOPradio


Sterrennieuws © 2008 - 2019
Overnemen van foto's of (gedeelten uit) teksten zonder de uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van Sterrennieuws is strafbaar. Contacteer ons voor verdere informatie.

Bent u van mening dat u de rechten bezit op materiaal dat gebruikt is op deze website, contacteer ons dan.
Startpagina
Nieuwsoverzicht
Foto's
Over Sterrennieuws
Sterrenmail ontvangen Contacteer ons
RSS Nieuws
Twitter
Flickr
Facebook